Oproep: Tijl Beckand zoekt koningin van de nacht

zondag 17 juli 2011

Wolfgang Amadeus Mozart schreef de aria 'Der Hölle Rache kocht in meinem Herze' voor één van zijn bekendste opera's; Die Zauberflöte. Het zangstuk van de Koningin der Nacht is een fenomeen op zich en wordt door zowel kenners als niet-kenners beschouwd als de moeilijkst te zingen aria. Voor zijn nieuwe AVRO-programma 'De Tiende van Tijl' zoekt Tijl Beckand de ultieme vertolker van een van de moeilijkste aria's aller tijden. Diegene die 'Der Hölle Rache kocht in meinem Herze' het beste zingt, mag in december samen met Tijl Beckand en het Residentie Orkest optreden.

Kandidaten kunnen zich vanaf nu aanmelden via de website http://www.tiendevantijl.nl of door een e-mail te sturen naar aria@detiendevantijl.nl.

In de Tiende van Tijl toont Tijl Beckand op zijn eigen wijze de verhalen en muzikale meesters die achter de klassieken schuil gaan. Dankzij dit moderne jasje wordt duidelijk dat klassieke muziek helemaal van deze tijd is en dat iedereen – jong en oud – nog altijd van de klassieke meesterwerken kan genieten. De zoektocht naar de ultieme vertolking van de aria is een vast onderdeel van het programma. In elke aflevering geeft Tijl twee mensen de kans om de befaamde aria te zingen.

Bekijk hier hoe Christina Deutekom, Nederlands beste vertolkster van 'De Hölle Rache kocht in meinem Herze' ooit, de aria op een bijna bovennatuurlijke manier brengt.

'De Tiende van Tijl', vanaf woensdagavond 7 september om 20.30 uur bij de AVRO op Nederland 3.


DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier
AVRO

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers