Oproep: Tijl Beckand zoekt koningin van de nacht

zondag 17 juli 2011

Wolfgang Amadeus Mozart schreef de aria 'Der Hölle Rache kocht in meinem Herze' voor één van zijn bekendste opera's; Die Zauberflöte. Het zangstuk van de Koningin der Nacht is een fenomeen op zich en wordt door zowel kenners als niet-kenners beschouwd als de moeilijkst te zingen aria. Voor zijn nieuwe AVRO-programma 'De Tiende van Tijl' zoekt Tijl Beckand de ultieme vertolker van een van de moeilijkste aria's aller tijden. Diegene die 'Der Hölle Rache kocht in meinem Herze' het beste zingt, mag in december samen met Tijl Beckand en het Residentie Orkest optreden.

Kandidaten kunnen zich vanaf nu aanmelden via de website http://www.tiendevantijl.nl of door een e-mail te sturen naar aria@detiendevantijl.nl.

In de Tiende van Tijl toont Tijl Beckand op zijn eigen wijze de verhalen en muzikale meesters die achter de klassieken schuil gaan. Dankzij dit moderne jasje wordt duidelijk dat klassieke muziek helemaal van deze tijd is en dat iedereen – jong en oud – nog altijd van de klassieke meesterwerken kan genieten. De zoektocht naar de ultieme vertolking van de aria is een vast onderdeel van het programma. In elke aflevering geeft Tijl twee mensen de kans om de befaamde aria te zingen.

Bekijk hier hoe Christina Deutekom, Nederlands beste vertolkster van 'De Hölle Rache kocht in meinem Herze' ooit, de aria op een bijna bovennatuurlijke manier brengt.

'De Tiende van Tijl', vanaf woensdagavond 7 september om 20.30 uur bij de AVRO op Nederland 3.


DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier
AVRO

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers