Optredens, gebedsmuur, livestream en meer tijdens Dag van Nationaal Gebed

dinsdag 17 maart 2020

Woensdag 18 maart organiseren ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, MissieNederland en de Raad van Kerken in Nederland een Dag van Nationaal Gebed.

Omdat gebed helpt om ongerustheid aan God over te geven, om anderen te zegenen en om God te vragen Zijn bedoelingen te laten zien in moeilijke omstandigheden.


EO-presentatrice Marleen Stelling is tijdens deze dag het gezicht bij vier centrale gebedsmomenten. Op deze momenten spreekt ze iemand die een gebedspunt vertegenwoordigt, een voorganger die voor dit punt zal bidden en is er een muzikaal optreden. Aan deze optredens werken Kees Kraayenoord, Matthijn Buwalda, Sharon Kips en Pearl Jozefzoon mee.

Voorgangers en bidders zijn onder meer René de Reuver, Jurjen ten Brinke, Mirjam Kollenstaart en vanuit Rome Antoine Bodar. Inzet van deze dag is om te bidden met zoveel mogelijk christenen in het hele land, niet door fysieke samenkomsten maar door een ‘virtuele’ gebedsbeweging via internet en sociale media. Marleen Stelling: 'Voor mij is een gesprek met God het moment om te zoeken naar kernwaarden om op terug te vallen. Juist in deze tijden heb ik dat nodig, en anderen met mij. Ik hoop dat ik de nood van mensen zie die nu nog aan mijn zicht ontkomt.'

De centrale gebedsmomenten zijn om 09.00 uur, 12.00 uur, 15.00 uur en als de dag om 19.00 uur wordt afgesloten. Daarna is er de mogelijkheid om via Groot Nieuws Radio met elkaar verder te bidden. Via de website is er ook een gebedsmuur waar gebedspunten aangedragen kunnen worden. Initiatieven uit het hele land worden via een liveblog gedeeld.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers