'Parels van de Jordaan' bij MAX

vrijdag 8 november 2019

MAX zendt zaterdag 9 november om 17.00 uur op NPO 1 'Parels van de Jordaan' uit. In deze muziekregistratie zingt een keur aan Nederlandse artiesten bekende nummers uit de muzikaalste wijk van Nederland.

'Parels van de Jordaan' is de televisieregistratie van een bijzonder concert, waarbij verschillende Nederlandse artiesten samen met het Amsterdamse Zwanenkoor in Paradiso bekende en minder bekende nummers uit de muzikaalste wijk van Nederland ten gehore brengen.


Wende Snijders zingt Aan de Amsterdamse Grachten, Janne Schra vertolkt het gevoelige Diep in mijn hart en Dries Roelvink zingt Waarom kon je niet van me houden, geschreven door zijn moeder Alie. Willeke Alberti sluit het optreden samen met het Zwanenkoor groots af met een potpourri van Johnny Jordaan. De registratie brengt de kijker terug naar de Amsterdamse grachten in de Jordaan, destijds de armste wijk van Amsterdam, waar het levenslied de mensen samenbracht.

In 2017 startte platenlabel Top Notch het project 'Parels van de Jordaan', een uniek muzikaal project rond de volksmuziek van de muzikaalste wijk van Nederland. Met 'Parels van de Jordaan' heeft Top Notch de roemruchte migrantenwijk van weleer geëerd.

'Parels van de Jordaan', zaterdag 9 november om 17.00 uur op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers