Paul de Leeuw stopt met 'De Zaterdagavondshow'

zondag 29 augustus 2010

Na het lopende seizoen, wordt de stekker definitief uit 'De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau' getrokken. Reden? Het leek teveel op 'Mooi! Weer De Leeuw'. En dat vond de VARA niet kunnen. Niet in het minst omdat beide programma's door dezelfde producent gemaakt worden: jawel, Paul de Leeuws mediabedrijfje EVA Media.

Maar 'Mooi! Weer De Leeuw' loopt toch niet meer? hoor ik u denken. Klopt, maar de VARA is van mening dat er teveel elementen in 'De Zaterdagavondshow' zitten die naar 'Mooi! Weer De Leeuw' verwezen. En aangezien de VARA over de exclusieve uitzendrechten van 'Mooi! Weer De Leeuw' beschikt, is EVA Media nu juridisch verplicht om de productie van het SBS 6-programma te laten varen.


Na het fiat van de Leeuw over de stopzetting, besliste de VARA om tevens haar juridisch onderzoek te laten vallen. 'Aangezien EVA Media na de acht afgesproken afleveringen geen vervolgserie zal produceren, ziet de VARA geen aanleiding om een en ander nog langer "onder de loep" te nemen.'

Bron: mediacourant.nl

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers