Personality is key in nieuw seizoen 'Holland's Next Top Model'

maandag 25 juli 2016

'Holland's Next Top Model' heeft een metamorfose ondergaan. Vanaf dinsdag 30 augustus is het populaire programma terug bij RTL 5 in een nieuw jasje.

Naast fotoshoots, castings en catwalkshows worden de meisjes dit seizoen ook beoordeeld op social media. Begrijpen ze het grote belang dat social media speelt in het modellenleven en nemen ze zichzelf serieus als merk? Hoe vertaalt een pretty face zich naar een populaire Instagram foto of een trouwe fan schare op Facebook? Zijn de aspirant modellen, naast hun knappe uiterlijk, in staat op de social kanalen genoeg volgers te krijgen, te boeien en te houden?


Ook de jury heeft dit seizoen een flinke vernieuwing ondergaan. Onder de vertrouwde leiding van presentatrice Anouk Smulders, beoordeelt coach Fred van Leer de meisjes voor het eerst als vast jurylid, uiteraard op geheel eigen wijze. Fashionfotograaf Alek Bruessing, het tweede nieuwe vaste jurylid, let vooral kritisch op authenticiteit. Door wie alle social media selfies, foto's en vlogs deskundig worden beoordeeld, wordt later bekend gemaakt. Zit de Nederlandse Gigi Hadid er bij dit jaar?

Vanaf het allereerste begin worden de meisjes in het diepe gegooid. Castings, go sees, fotoshoots, catwalkshows, work outs en 24/7 bezig zijn met jezelf als merk. Van een uitdagende kalendershoot met knappe mannelijke modellen tot een catwalkshow in lingerie op de immense steigertrap in Rotterdam. De ene dag moeten de meisjes hun hoogtevrees overwinnen tijdens een shoot hangend aan de Euromast en de volgende dag worden ze geacht koel en sereen te blijven als ze compleet worden nat gegooid met ijskoud water.

Wie heeft de eigenschappen om de top te kunnen bereiken? Wie presteert week na week het beste tijdens de shoots, heeft personality en wint uiteindelijk de felbegeerde titel 'Holland's Next Top Model 2016'?

'Holland's Next Top Model', vanaf dinsdag 30 augustus om 20.30 uur bij RTL 5.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers