Peter R. de Vries onthult Holleeder Tape bij RTL

maandag 11 februari 2019

RTL 4 zendt op dinsdagavond 12 februari een 90 minuten durende 'RTL Boulevard'-special uit over De Holleeder Tape. Hierin is voor het eerst het telefoongesprek te horen dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries had met Willem Holleeder in april 2011 op het kantoor van Holleeders voormalige advocaat Stijn Franken.

In deze special duiden Peter R. de Vries en John van den Heuvel de inhoud van de tape, die volgens beiden van groot belang is in de huidige strafzaak tegen Holleeder.


In het gesprek beweert Holleeder onder andere dat hij bedreigd is door Bénédicte Ficq, de voormalige advocate van Dino Soerel en dat hij vreest voor zijn leven. Holleeder vertelt dat hij het telefoongesprek ziet als een soort testament.

Holleeder zat op dat moment zijn straf uit voor afpersing van onder andere vastgoedmagnaat Willem Endstra. Hij herhaalt regelmatig dat hij bang is voor hogere machten. 'Soms moet je je plek weten.' Opvallend is dat Holleeder vertelt dat hij vanuit de gevangenis cryptisch communiceerde met zijn familie. Ook praat hij over de banden tussen hemzelf de doodgeschoten topcrimineel Stanley Hillis en de tot levenslang veroordeelde Dino Soerel.

'RTL Boulevard: De Holleeder Tape' wordt gepresenteerd door Beau van Erven Dorens en Luuk Ikink en is op 12 februari om 20.30 uur te zien bij RTL4.

'RTL Boulevard: De Holleeder Tape', dinsdag 12 februari om 20.30 uur bij RTL 4.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers