Peter R. de Vries: zakken vullen of misdaad oplossen?

zondag 3 februari 2008

Het tv-moment van 2008 zat vanavond bij SBS 6. De voorbije dagen werd Nederland warm gemaakt voor de special van Peter R. de Vries over de zaak Natalee Holloway. De tv-special leverde opzienbarende verklaringen op van hoofdverdachte Joran van der Sloot. Het blijft natuurlijk de vraag of deze hele tv-hype ook het politie-onderzoek verder zal helpen.

M


et de hulp van infiltrant Patrick en zijn verborgen camera kwamen er eindelijk antwoorden op vele vragen uit het onderzoek. Joran vertelde aan zijn nieuwe 'vriend' Patrick wat er exact gebeurde met Natalee op die fatale avond. Ook sprak hij over zijn handlanger die geholpen heeft om het lichaam van Natalee te dumpen op zee.

Vraag blijft nu natuurlijk of deze spraakmakende reportage ook voor een oplossing zal zorgen in het politie-onderzoek. Zijn de beelden en de verklaringen van Joran van der Sloot, afgenomen met een verborgen camera ook rechtsgeldig? Volstaat het speurwerk van Peter R. de Vries om deze zaak definitief af te ronden?

Eťn ding staat vast. SBS 6 was zondagavond zeker van een kijkcijferkanon. Nederland zal na 'Boer Zoekt Vrouw' op Nederland 1 massaal naar de commerciŽle zender gezapt hebben. Ook voor Peter R. de Vries is deze zaak goud waard. De Amerikaanse zenders leverden de voorbije dagen een zware strijd om de uitzendrechten binnen te halen. Uiteindelijk raakte bekend dat ABC de special deze week op het Amerikaanse scherm brengt. Daarnaast heeft Peter R. de Vries ook een uitnodiging voor de populaire talkshow van Oprah Winfrey op zak. Reken maar dat de misdaadverslaggever met deze special gouden zaken heeft gedaan.

Wat vond jij van deze uitzending? Reageer in het TV-Visie Forum!

DOSSIER: Peter R. de Vries - zaak Natalee Holloway

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers