Pip Pellens, Wilbert Gieske en Jennifer Hoffman in nieuwe SBS6-dramaserie 'Zomer in Zeeland'

donderdag 20 juli 2017

De Nederlandse remake van de succesvolle Australische serie '800 Words' gaat Zomer in Zeeland heten. Bekende acteurs en actrices zoals Pip Pellens, Tonko Bossen, Jennifer Hoffman, Wilbert Gieske, Charlie Chan Dagelet, Anne-Marie Jung en Guido Pollemans gaan hier een mooie rol in spelen.

Eerder werd al bekend dat de hoofdrol was weggelegd voor Daniël Boissevain. In 'Zomer in Zeeland' verhuist hij met zijn kinderen van Amsterdam naar Zeeland.


Na het overlijden van zijn vrouw, besluit columnist Sjors Mulder het roer helemaal om te gooien en met zijn kinderen van Amsterdam naar het Zeeuwse dorpje Lekzand te verhuizen. Zijn dochter Fenna (Pip Pellens) en zoon Jurgen (Tonko Bossen) zitten helemaal niet te wachten op deze plotselinge verandering. De enige die het besluit van Sjors nog enigszins begrijpt is zijn eindredacteur en goede vriendin Juul (Jennifer Hoffman). Met haar bespreekt hij het vreemde reilen en zeilen in Lekzand, waar hij markante types leert kennen. Als blijkt dat Sjors zijn ongezouten mening over het dorp beschrijft in een column in een landelijk dagblad, komt hij direct in het middelpunt van de belangstelling te staan van de dorpsgenoten. Zij worden vertolkt door onder anderen Wilbert Gieske, Charlie Chan Dagelet, Anne-Marie Jung en Guido Pollemans.

De opnames van 'Zomer in Zeeland' zijn in volle gang. De serie wordt uitgezonden op het belangrijke dramatijdslot van SBS6 op de maandagavond, waarop ook het zeer succesvolle 'Dokter Tinus' te zien is. De cast bestaat verder ook uit Hanna Verboom, Nyncke Beekhuyzen en Tamara Brinkman, die net als  Daniël Boissevain eerder al werden aangekondigd.

'Zomer in Zeeland' wordt geproduceerd door IDTV. Uitzending bij SBS6 in het voorjaar van 2018.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Programma waarin Beau van Erven Dorens iedere aflevering twee bijzondere gasten ontvangt in het prachtige Toscane. Beau neemt zijn gasten mee op pad, met de glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en weelderige wijngaarden als decor. De ideale setting voor boeiende gesprekken en leuke activiteiten. Beau ontvangt Davina Michelle en Edwin Evers.

'Casa Di Beau', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers