Publiek waardeert programmering NPO

woensdag 1 mei 2019

De NPO heeft een succesvol 2018 achter de rug. Dat blijkt uit de gepresenteerde 'Terugblik' over 2018. Dat zegt de Omroep in een persbericht.

Het Nederlandse publiek vond in 2018 de publieke waarde van de televisieprogramma’s van de NPO gemiddeld ‘hoog tot zeer hoog’. De gemiddelde publieke waarde-score was 8,1. Over heel 2018 voldeed 93% van de televisieprogramma’s hieraan, zo blijkt uit onafhankelijk GfK-onderzoek naar de publieke waarde van de NPO.


Shula Rijxman, voorzitter van de Raad van Bestuur: ‘De cijfers bewijzen het: Nederland kijkt en luistert niet alleen massaal naar de zenders van de NPO; men is er ook heel tevreden over. Van de 25 best bekeken programma’s van 2018 zijn er maar liefst 24 van de publieke omroep. NPO 1 is de best bekeken zender van Nederland en de publieke radiozenders behalen fantastische luistercijfers. Onze programmering wordt hoog gewaardeerd en heeft impact: we houden het debat levendig, brengen mensen samen en houden iedereen scherp met goede journalistiek.’

De NPO staat ook pal voor een groot aandeel Nederlandstalige producties op televisie: drama, documentaires, human interest, educatie en nieuws- en actualiteitenprogramma’s. In 2018 bedroeg het percentage Nederlandstalige producties 85%. De NPO is daarmee de belangrijkste waarborg voor de productie van hoogwaardig Nederlands media-aanbod en zorgt er door een scherpe programmering op alle zenders ook voor dat er daadwerkelijk naar dit aanbod wordt gekeken, vermeldt de mediaorganisatie in de Terugblik 2018.

Rijxman: ‘Een van onze speerpunten is vernieuwing: inspelen op veranderend kijkgedrag, zenders en programma’s nog beter laten aansluiten op de behoefte van het publiek.’ De NPO verstevigde de samenwerking met én tussen omroepen op het gebied van innovatie en technologie. Met resultaat: zo kwamen er speciale projecten rond smart speakers, lanceerden we vernieuwde radio-apps en zetten we de eerste stappen op weg naar een nieuw publiek algoritme op ons on demand-platform NPO Start. In 2019 wordt deze koers voortgezet.

Als publiek gefinancierde organisatie legt de NPO altijd uitgebreid verantwoording af over de keuzes die worden gemaakt. Dat gebeurt onder meer in het binnenkort te verschijnen traditionele Jaarverslag, maar ook in de vandaag gepresenteerde Terugblik.

Persbericht NPO
http://over.npo.nl

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers