Publieke Omroep: het najaar van Nederland 2

zaterdag 28 augustus 2010

Op het tweede net verandert veel. Vertrouwde namen zoals 'Netwerk' en 'Nova' worden vervangen door 'Uitgesproken' en 'Nieuwsuur'. Naast de actualiteitenprogramma's is er ook veel aandacht voor kunst en cultuur. In het kader van Toneel op 2 worden zes toneelregistraties uitgezonden. Daarnaast keren de programma's 'Kunststof' en 'Close up' terug.

'Uitgesproken'
Het programma is de opvolger van 'Netwerk'. De EO, VARA en Wakker Nederland bundelen de krachten om de achtergronden van het nieuws te belichten.


Vanaf 6 september elke werkdag om 20.25 uur.

Toneel op 2
Vanaf 27 augustus zenden verschillende omroepen een aantal toneelregistraties uit. Dit jaar een mix van bekende en minder bekende stukken uitgevoerd door Nederlandse theatergroepen.

Vanaf vrijdag 27 augustus om 23.15 uur.

'Nieuwsuur'
Dagelijks rond de klok van 22.00 uur het nieuwsprogramma van de Publieke Omroep. Twan Huys en Mariëlle Tweebeeke brengen dagelijks het nieuws van de dag met aansprekende gasten.

Vanaf maandag 6 september 22.00 uur.

'Altijd Wat'
Ghislaine Plag presenteert het nieuwe opinieprogramma dat wegblijft van de waan van de dag en onderwerpen laat zien om over na te denken en door te praten.

Vanaf vrijdag 10 september om 21.00 uur.

'Brandpunt'
Een vertrouwde naam, maar een nieuw programma op de zondagavond. Brandpunt heeft veel ruimte voor kwaliteitsjournalistiek uit binnen- en buitenland.

Elke zondagavond om 22.15 uur.

'Kunststof TV'
'Kunststof' is de live-talkshow over de wereld van kunst en cultuur met gasten, reportages en muziek. De presentatie is ook dit jaar in handen van Joost Karhof.

'Close Up'
'Close Up' is de documentairereeks van de AVRO uit de wereld van kunst en cultuur. Het programma keert terug op de dinsdagavond.

Vanaf dinsdag 7 september om 23.00 uur.

Ook opvallend...
'Moraalridders' keert terug op de dinsdagavond. Frans Bromet filmt moedige mensen met herkenbare familieverhalen in het programma 'In de Familie'. Tot slot zijn Charlotte en en Doortje ook weer terug als 'Dekselse Dames'.

Bron: omroep.nl
http://www.nederland2.nl

DOSSIER: Najaar 2010: wat krijgt Nederland te zien?

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers