Puur natuur krijgt nieuwe betekenis in 'Queens of the Jungle'

dinsdag 11 oktober 2016

Acht jongens en meiden met een grote voorliefde voor luxe en blingbling gaan in het nieuwe SBS6-programma 'Queens of the Jungle' drie weken lang op ontdekkingsreis.

Samen zoeken ze hun grenzen op tijdens een trektocht door de jungle. Hoe reageren ze op grote spinnen, giftige slangen en bloeddorstige piranha's? Hoe houden ze zich staande zonder hun vertrouwde crèmes, föhns en andere luxeproducten? De acht kandidaten die gaan ontdekken wat 'puur natuur' letterlijk en figuurlijk betekent, moeten de tocht samen volbrengen. Want alleen dan krijgen ze de prijzenpot van 100.000 euro. Gooit iemand voortijdig de handdoek in de ring, dan kost dat de groep geld.


De acht kandidaten krijgen tijdens de tocht hulp van een ervaringsdeskundige, iemand die als winnaar van Expeditie Robinson weet hoe het is om met helemaal niets een maand te overleven in de broeierige wildernis. Kay Nambiar leert de groep hoe ze hun kamp opbouwen, vuur maken, eten zoeken en vooral: waar het gevaar schuilt. Kay geeft goede survivaltips dus wie niet oplet tijdens zijn instructies krijgt het extra zwaar te verduren in de jungle. En van de andere queens, want de complete groep moet de wildernis trotseren voor de maximale hoofdprijs. Maar weten zij alle acht de eindstreep te behalen?

Presentator en survivalexpert Kay: 'Dit programma is mij op het lijf geschreven. Want wat krijg je als je alle uiterlijke vertoon van mensen weghaalt en hen laat zien dat er nog meer is in het leven dan de luxe problemen waar zij zich dagelijks in Nederland druk om spatie maken? Ik zie het als mijn missie om deze mensen kennis te laten maken met de natuur in haar puurste vorm.'

'Queens of the Jungle' wordt geproduceerd door Talpa.

'Queens of the Jungle', vanaf 12 oktober om 20.30 uur bij SBS6.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers