Raïsa Ploeg wint Brava Kinderjuryprijs tijdens finale 'De Muziekwedstrijd'

maandag 15 februari 2016

De 12-jarige pianiste Raïsa Ploeg uit Genemuiden is vanmiddag tijdens de grote finale van De Muziekwedstrijd winnaar geworden van de Brava Kinderjuryprijs. De finale vond plaats in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

'De Muziekwedstrijd' is een nationale, online wedstrijd waarvoor kinderen van minimaal 4 en maximaal 12 jaar de afgelopen maanden waren uitgedaagd om een filmpje waarin ze zelf muziek maken, in te sturen. Voor de finale was tevens een speciale Kinderjury geformeerd, waarvoor cultuurzender Brava vijf juryleden had afgevaardigd. De jonge juryleden stonden voor een lastige keuze, want er waren tien hele goede finalisten. Raïsa kreeg haar prijs uitgereikt door Kinderjuryvoorzitter Leandro. Zij wint een persoonlijke coaching door een muziekprofessional naar keuze.


Feestelijke middag
De finale van 'De Muziekwedstrijd' werd een feestelijke middag met optredens van jonge muzikanten en een regen aan prijzen. Harpiste Merle van der Lijke (11 jaar, Ter Steeg), saxofoniste Aliza Farber (11 jaar, Amstelveen) en klarinettiste Nynke Dijkstra (11 jaar, Terkaple) wonnen een eerste prijs. Juryvoorzitter Edwin Rutten en tv-presentator Maurice Lede reikten de prijzen uit voor een publiek van bijna duizend man. Naast Edwin Rutten bestond de jury uit zangeres Giovanca, drummer César Zuiderwijk, pianist Ralph van Raat en violiste Rosanne Philippens. 'De Muziekwedstrijd' is het nieuwste project van het Prinses Christina Concours. Met zo’n 800 inzendingen is de eerste editie een groot succes geworden! Meer informatie is te vinden op demuziekwedstrijd.nl.

Coaching door professionals
Deelnemers aan 'De Muziekwedstrijd' konden gebruik maken van online coaching door professionele musici. Dit werd mogelijk gemaakt door Brava, in samenwerking met zusterzender DJAZZ.tv. Medewerking werd verleend door o.a. celliste Ella van Poucke, klarinettist Tom Wolfs, zangeres Ntjam Rosie, muzieksamensteller en presentator Floris Kortie, saxofoniste Femke Steketee, pianiste en actrice Valentina Toth, slagwerker Niek KleinJan, saxofoniste Lotte Pen, gitarist Reinier Baas en zangeres Maartje Rammeloo.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers