Rick Nieman is terug met 'Haagse Lobby' bij WNL

zondag 6 oktober 2019

De NPO komt met een nieuw seizoen 'Haagse Lobby'. Daarin onderzoekt Rick Nieman elke week de machten en krachten in politiek Den Haag. Wat speelt er zich af onder de spreekwoordelijke 'Haagse kaasstolp'.

Daarover gaat het politieke onderzoeksprogramma van Omroep WNL. In de eerste aflevering onderzoekt Rick Nieman de lobby rond de ouderenzorg. Zonder dat ook maar één politicus het door heeft, zelfs de minister-president niet, wordt er 2,1 miljard euro geregeld voor de ouderenzorg. De hele politiek - kabinet en parlement - komt er pas achter als het een voldongen feit is. Allemaal dankzij een hartstochtelijke lobby van Hugo Borst en Carin Gaemers en een slimme staatssecretaris. Het wordt een van de meest succesvolle lobby’s genoemd uit de parlementaire geschiedenis.

In deze aflevering vertellen Hugo Borst en Carin Gaemers hoe ze als buitenstaanders tot diep in de politiek wisten door te dringen. Andere sprekers zijn o.a. minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, oud-minister en Actiz-voorzitter Henk Kamp, parlementair journalist Frank Hendrickx, PVV-kamerlid Fleur Agema en partijleider Henk Krol van 50Plus.

In 'Haagse Lobby' van Omroep WNL draait het in elke aflevering om een belangrijk politiek dossier. In deze serie worden de volgende onderwerpen behandeld:

Vrijdag 1 november 2019, 22.55 uur, NPO2
Haagse Lobby: Miljarden voor de ouderenzorg

Rick Nieman onderzoekt de lobby rond de ouderenzorg. Ongemerkt kwam er 2,1 miljard vrij voor de verpleeghuizen, zonder dat de politiek dat door had. Met o.a. Hugo Borst en Carin Gaemers, minister Hugo de Jonge (CDA) en oud-minister en Actiz-voorzitter Henk Kamp (VVD).

Vrijdag 8 november 2019, 22.55 uur, NPO2
Haagse Lobby: Het allerlaatste kinderpardon

Rick Nieman maakt een politieke reconstructie van het allerlaatste kinderpardon. Over de rol van de media en de plotselinge draai van het CDA. Met o.a. Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg (CDA), Tweede Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie) en oud-minister Gerd Leers (CDA).

Vrijdag 15 november 2019, 22.55 uur, NPO2
Haagse Lobby: Machtsstrijd om het plastic rietje

Rick Nieman maakt een politieke reconstructie van het Europese plasticverbod. Het was een van de snelste maatregelen die ooit in de EU is genomen. Met o.a eurocommissaris Frans Timmermans (PvdA) en staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66).

Vrijdag 22 november, 22.55 uur, NPO2
Haagse Lobby: Luchtgevecht over Lelystad Airport

Rick Nieman onderzoekt de lobby rond vliegveld Lelystad. Er ligt een kant-en-klare luchthaven, maar er wordt nauwelijks gevlogen. Met o.a. minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) en directeur Steven van der Heijden van Corendon.

'Haagse Lobby', vanaf vrijdag 1 november om 22.55 uur bij Omroep WNL op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers