Rick Nieman presenteert nieuw WNL-programma 'Misdaadcollege' op NPO 1

vrijdag 12 april 2019

In het nieuwe programma 'Misdaadcollege' van Omroep WNL vertellen politie en justitie voor één keer hoe ze geruchtmakende misdaadzaken wisten op te lossen.

Het is geïnspireerd op de al jarenlange goedlopende serie 'De Zaak van je Leven', eveneens van omroep WNL. De colleges die in dit programma worden gegeven bestaan uit afgesloten zaken die in de regio veel impact hebben gehad maar ook landelijk veel aandacht kregen en voor maatschappelijke onrust hebben gezorgd.


Vanuit de koepelgevangenis in Arnhem en onder leiding van Rick Nieman geven de onderzoeksteams van de politie, de Officier(en) van Justitie, forensisch specialisten en andere direct betrokkenen volledige openheid van zaken. Het betrokken publiek in de zaal, dat veelal uit de regio van de zaak komt, heeft daarbij de mogelijkheid om vragen te stellen over het verloop van het onderzoek.

De zaken die in de eerste vierdelige reeks van 'Misdaadcollege' worden behandeld zijn: de Utrechtse serieverkrachter die de provincie bijna 20 jaar lang in zijn greep hield, de Jumbo-afperser die in Groningen bommen legde bij de supermarktketen, de Quote 500 Bende uit Den Haag die inbrak in kapitale villa’s en de geruchtmakende moord uit 2006 op het 'Maasmeisje', een jong meisje uit Rotterdam dat lange tijd niet geïdentificeerd kon worden.

'Misdaadcollege' van omroep Omroep WNL wordt uitgezonden op dinsdag 28 mei, 4, 11 en 18 juni om 21.25 uur op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers