Rik van de Westelaken ruilt de NOS voor Net5

donderdag 7 juli 2016

Vol trots kondigt Net5 aan dat Rik van de Westelaken de overstap maakt van de NOS naar Net5. Vanaf september zal Rik als nieuw gezicht te zien zijn bij de zender waar hij een meerjarig contract tekende. Hij gaat onder meer een reportagereeks maken waarvoor hij de hele wereld over reist op zoek naar interessante thema's en bijzondere ontmoetingen. Rik reageert voor het eerst op zijn transfer bij 'Shownieuws'.

Carter Duong, zendermanager Net5, is zeer ingenomen met de komst van Rik van de Westelaken naar Net5: 'Rik is een sterke presentator met een bak aan ervaring. Zijn veelzijdigheid en toegankelijke karakter passen naadloos bij de zender. We kijken uit naar de mooie projecten die we de komende jaren samen met Rik op tv gaan brengen'.

Rik van de Westelaken (1971) begon zijn carrière bij de lokale Amsterdamse zender AT5 op de nieuwsredactie als redacteur, verslaggever en presentator. Hierna ging hij naar de NOS waar hij zeventien jaar lang reportages maakte en uitzendingen presenteerde op radio en TV. De speciale uitzending over de dag van nationale rouw na de MH17-ramp werd zelfs voor een Emmy genomineerd. In 2015 deed Rik mee aan het populaire tv-programma 'Wie is de mol?' dat hij vervolgens won. Het jaar erop presenteerde hij het veelbekeken programma 'Moltalk'.


 

Persbericht SBS Nederland
http://www.net5.nl
Meer artikels over Net5

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers