Robert ten Brink met 'spannendste quiz' terug bij RTL 4

dinsdag 5 februari 2019

Ruim tien jaar lang is het programma op de Nederlandse televisie geweest en na jaren van afwezigheid brengt RTL 4 het terug op de buis met een nieuwe naam: 'BankGiro Miljonairs'.

Het concept van het internationaal succesvolle format blijft hetzelfde: vijftien meerkeuzevragen, vier antwoordmogelijkheden, drie hulplijnen en één hoofdprijs. Wie slaagt erin om met 1 miljoen euro naar huis te gaan? De presentatie is terug in de handen van Robert ten Brink. 'BankGiro Miljonairs' is vanaf 25 mei elke zaterdag te zien om 21.30 uur bij RTL 4.


Robert ten Brink kijkt er naar uit om het programma weer te mogen presenteren: 'De terugkomst van 'BankGiro Miljonairs' is voor mij een droom die uitkomt. Ik verheug mij erop om de spannendste quiz ter wereld terug op de buis te brengen.'

Het spel
Per aflevering neemt één kandidaat plaats op de bekende stoel tegenover Robert ten Brink. Om de hoofdprijs van 1 miljoen euro in de wacht te slepen moet de deelnemer vijftien vragen beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty en bellen met een vriend die mogelijk het goede antwoord weet. 

'BankGiro Miljonairs' wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is vanaf 25 mei elke zaterdag te zien om 21.30 uur bij RTL 4.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers