RTL brengt Nederlandse versie van internationale hitserie 'Love Island'

donderdag 17 januari 2019

De grootste internationale datingshow 'Love Island' komt naar Nederland. Vanaf morgen kunnen singles die op zoek zijn naar de liefde zich opgeven voor een romantische zomer onder de hete zon. De Nederlands-Vlaamse versie wordt vanaf mei uitgezonden bij RTL 5 en Videoland.

Love Island' is de ultieme datingshow vol flirten, jaloezie, afwijzing en plezier, voor Nederlandse en Vlaamse singles die op zoek zijn naar ware liefde. De singles brengen zes weken door in een prachtige, luxueuze villa op een mooie locatie. De zoektocht naar ware liefde verloopt niet altijd even soepel. De singles moeten namelijk niet alleen de harten van hun mogelijke partner veroveren maar ook die van het publiek. De kijkers bepalen namelijk welke deelnemers in de show blijven, maar ook welk stel ze willen kronen tot het sterkste koppel van het eiland.


Via de 'Love Island'-app kan het publiek onder andere stemmen op hun favoriete of minst favoriete koppel, en nieuwe potentiële deelnemers. Op deze manier beslissen de kijkers eindeloos over het (liefdes)lot van de singles. Welke deelnemers vinden de liefde, vormen het sterkste koppel én weten de kijkers voor zich winnen?

'Love Island' is een format van ITV Studios Entertainment, geproduceerd in samenwerking met de Motion Content Group en gedistribueerd door ITV Studios Global Entertainment. Het format is ook verkocht in de Scandinavische landen, Australië, Duitsland en de VS. De Nederlands-Vlaamse versie van Love Island is een coproductie van Lecter Media en ITV Studios Nederland.

'Love Island', vanaf mei bij RTL 5 en Videoland.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers