RTL stopt met guilty pleasure reality

woensdag 27 november 2019
Foto: VIJF - © SBS Belgium 2019

Na het grensoverschrijdend gedrag in 'De Villa' wat ertoe leidde dat het programma werd afgevoerd, heeft RTL nu beslist om te stoppen met het uitzenden van programma's als 'Love Island' ťn 'Temptation Island'. Dat bericht het AD.

Producent Blue Circle en RTL gaan al enkele dagen zwaar door het stof nadat in het programma 'De Villa' grensoverschrijdend gedrag van een van de deelnemers werd uitgezonden. De zender en het productiehuis reageerden eerst niet op het voorval, maar nadat de storm op sociale media maar niet overwaaide, besloot RTL de stekker uit het realityprogramma te trekken. En nu gaat de grootste commerciële zendergroep van Nederland nog een stapje verder. De top van het bedrijf heeft besloten om voorlopig geen programma's in het 'guilty pleasure'-genre meer uit te zenden. Slecht nieuws dus voor de fans van onder meer 'Love Island' en 'Temptation Island'.


Vooral het afvoeren van 'Temptation Island' moet pijn doen. Want het programma is een heuse kijkcijfertopper voor RTL 5. Vorig seizoen trokken de afleveringen live en online zo'n 850.000 kijkers. 'Temptation Island' is overigens een co-productie met het Vlaamse VIJF. De productie voor het nieuwe seizoen was al opgestart en het is voorlopig onduidelijk hoe het nu verder moet. VIJF zegt dat er voor hen niets verandert en doet gewoon verder met de productie van 'Temptation Island'.

Het is evenmin duidelijk of RTL definitief stopt met guilty pleasure reality. Volgens sommige media gaat het om een tijdelijke maatregel. Andere bronnen spreken dan weer over het einde van een genre. De toekomst zal dus uitwijzen hoe dit verder gaat.

Bron: ad.nl - hln.be - eigen bericht

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers