RTL Telekids breidt zendtijd uit

donderdag 14 januari 2016

Het kinderentertainment platform RTL Telekids breidt haar zendtijd op het kanaal van RTL 8 uit. Vanaf 1 februari is de kinderzender voortaan elke dag de héle dag, van 6.30 tot 17.00 uur, te zien op het kanaal van RTL 8.

Met de uitbreiding van zendtijd heeft de kinderzender vanaf dan elke dag dezelfde uitzendtijden en wordt RTL Telekids niet meer onderbroken. Eerder was alleen in het weekend Telekids de gehele dag te zien.


Olaf Swinarski, manager van RTL Telekids, is trots: 'Deze stap draagt bij aan onze doelstelling om met onze content altijd en overal beschikbaar te zijn voor kinderen. Door de uitbreiding van uren is Telekids uitgegroeid tot een volwaardige kinderzender. Telekids begon als zender in 2010 met drie uitzenduren per dag. Sindsdien hebben ouders en kinderen onze programma’s omarmd via het digitale themakanaal RTL Telekids 24/7, de gratis Telekids app en het dagelijkse Telekids-blok op het kanaal van RTL 8. Vanaf 1 februari zijn we een kinderzender die de hele dag kan bouwen aan een programmering die tijdens schooluren de allerjongste kids vermaakt, en buiten schooltijden ook de basisschoolkinderen weet te boeien.'

Programmering
RTL Telekids zal zich vanaf 1 februari op schooldagen in de ochtend, van 6.30 uur tot 8.15 uur, richten op basisschoolkinderen. Daarna zijn de kinderprogramma’s bedoeld voor jonge kids, die nog niet naar school gaan.

Tijdens lunchtijd is er een uurtje waarop schoolkids kunnen inschakelen, waarna de zender weer voor jonge kinderen is. Na 15.00 uur is de programmering gericht op kinderen die uit school komen.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Wilfred Genee ontvangt analisten Andy van der Meijde, Wesley Sneijder en Wim Kieft in wisselende samenstelling, aangevuld met actuele gasten uit de voetballerij in de gezellige 'voetbalkantine', met amateurclubs in tenue in het publiek en een biertje op tafel. De sfeer is luchtig en er is ruimte voor een grap, maar als het om voetbal gaat, is de toon natuurlijk bloedserieus!

'Veronica Offside', om 20.30 uur bij Veronica.

Dossiers