RTL Telekids, Videoland en Studio 100 gaan intensief samenwerken

maandag 25 januari 2016

Het kinderentertainment platform RTL Telekids en Studio 100, één van Europa's succesvolste producenten op het gebied van kidscontent, slaan de handen ineen. Vanaf 1 februari 2016 trekken RTL Telekids en Studio 100 intensief samen op.

Vanaf dan zendt RTL Telekids veel van de kinderprogramma's van Studio 100 uit, zowel dagelijks tussen 6.30 en 17.00 uur op het kanaal van RTL 8 als op het themakanaal RTL Telekids 24/7. Ook kunnen de programma’s teruggekeken worden via de populaire gratis Telekids app.


Met de recent aangekondigde uitbreiding van zendtijd op het kanaal van RTL 8 heeft kinderzender RTL Telekids ruimte voor nieuwe programma’s, die passen bij de Nederlandse identiteit en in lijn liggen met de kernwaarden van de zender: geweldloos, veilig en Nederlands gesproken. De kinderprogramma’s van Studio 100, waaronder de nieuwe televisieserie van K3 maar ook aansprekende titels als 'Bumba', 'Plop & de Peppers', 'Zigby', 'Dive Olly Dive' en ROX', sluiten daar met het oog op de kerndoelgroep (3 tot 9 jaar) goed bij aan.

Ook on demand bij Videoland
Door de samenwerking beschikt Videoland, het sterk groeiende on demand platform van RTL, vanaf april 2016 over de grootste hoeveelheid titels van de Studio 100-catalogus. Met de uitbreiding van deze populaire kinderprogramma’s wordt het aanbod voor gezinnen met jonge kinderen bij Videoland enorm versterkt.

'Wij zijn enorm blij dat Studio 100 deze partner aan zich heeft weten te binden en kijken uit naar de samenwerking met RTL Telekids. De uitgebreide zender biedt niet alleen een ijzersterk platform voor de merken van Studio 100, maar is vooral ook in handen van deskundigen met een groot netwerk dat zich richt op de juiste doelgroepen', aldus Hans Bourlon, CEO van Studio 100. 'Dat RTL Nederland, en daarmee de zender RTL Telekids, één van onze partners wordt, juichen we ten zeerste toe.'

Olaf Swinarski, manager RTL Telekids, is verheugd over de samenwerking: 'Wij vinden het fantastisch dat Studio 100, producent van kindercontent pur sang, voor ons gekozen heeft. Het DNA van Studio 100 past goed bij dat van RTL Telekids. We hebben een één op één match op doelgroep, kinderen tussen 3 en 9 én hun ouders, en kunnen elkaar versterken als het gaat om programmering en licensing.'

RTL Telekids

- Vanaf 1 februari 2016 elke dag de hele dag te zien, op het kanaal van RTL 8
- Van 8 tot en met 12 februari dagelijks rond lunchtijd de nieuwe reallife serie ‘Dit is K3’
- Bestaande programmering tussen 06.30 en 17.00 uur aangevuld met bijzondere titels uit Studio 100-catalogus.

RTL Telekids startte in oktober 2010 en is inmiddels uitgegroeid tot een breed entertainment platform met een zender die dagelijks uitzendt op het kanaal van RTL 8, een 24 uurs-kanaal (RTL Telekids 24/7) bij alle grote kabelaars, de Telekids gemist app, het eBook platform Telekids Boeken, een online speelgoedwinkel (Telekids Toys), de Telekids tablet, een website, de Telekids Musical School en diverse evenementen. De Telekids programma’s zijn gericht op kinderen tussen 3 en 9 jaar en zijn Nederlands gesproken, educatief en geweldloos. Voorbeelden van vertrouwde Telekids programma's zijn 'Bibaboerderij', 'Green-Kids', 'Chuggington', 'Mr. Bean', 'Keets Vlog', 'Totally Fit Kidz', 'Hallo K3', 'Draken: Beschermers van Berk', 'Brandweerman Sam', 'Ernst & Bobbie' en 'Chloe's Toverkast'. Daarnaast worden er kinderfilms uitgezonden. De kinderzender is met ingang van 1 februari van 06.30 tot 17.00 uur te zien op het kanaal van RTL 8.

Studio 100
Hans Bourlon en Gert Verhulst richtten Studio 100 op in 1996. Nu is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke wereldwijde familie-entertainmentbedrijven met meer dan 1000 werknemers wereldwijd en kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Australië. Studio 100 is trots op zijn prestaties in familie-entertainment, en is nummer één in de Benelux. Door de recente bedrijfsontwikkelingen, in combinatie met doorlopende groei, is Studio 100 nu gepositioneerd als wereldwijde speler in de entertainmentindustrie.

Bekende Studio 100 producties zijn die van o.a. 'Samson & Gert', 'K3', 'Bumba', 'Piet Piraat', 'Kabouter Plop', 'Hotel 13' en 'Het Huis Anubis'. Via Studio 100 Media, gevestigd in München, worden tv-series wereldwijd verspreid. In 2008 nam Studio 100 de succesvolle Australische animatiestudio Flying Bark over en sindsdien zijn ook remakes van klassiekers ('Maya de Bij', 'Wickie de Viking' en 'Heidi') in productie genomen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers