RTL verlengt Dakar-rechten met drie jaar

woensdag 1 november 2017

Fans van Dakar kunnen nog zeker drie jaar hun hart ophalen bij RTL 7. Tot en met 2021 kan de Dakarliefhebber genieten van de zwaarste en meest spraakmakende woestijnrace ter wereld bij dť mannenzender van Nederland. Deze 40ste editie van Dakar gaat weer dwars door Peru, Bolivia en ArgentiniŽ.

Vanaf 6 januari komt RTL 7 dagelijks met uitzendingen.


Het Dakar-avontuur bij RTL begon in 2002 met de terugkeer van legende Jan de Rooy. Sinds de start is de aandacht voor Dakar alsmaar groter geworden, het aantal kijkers gegroeid en ook het aantal Nederlandse deelnemers toegenomen. Marco Louwerens, Zenderdirecteur RTL 7: 'Al vijftien jaar kan de Dakarliefhebber terecht bij RTL. Daarom ben ik heel blij dat we de kijker ook de komende drie jaar Dakar kunnen voorschotelen. Ook de programma’s eromheen, zoals de RTL GP Pre-proloog en diverse andere content die voortvloeit uit Dakar, zenden we weer graag uit. Dakar en RTL 7 zijn wat mij betreft een geweldige combinatie.'

RTL GP Pre-proloog
Het traditionele voorproefje op de zwaarste rally ter wereld vindt plaats op het Eurocircuit in Valkenswaard. Naast de race is het tijdens de Open Paddock mogelijk om de racehelden in het echt te ontmoeten en hun materiaal van dichtbij te bekijken. Topcoureurs Tim Coronel, Bernhard ten Brinke, Gerard de Rooy en Jurgen van den Goorbergh zijn, deze veertiende editie, onder anderen aanwezig op het Eurocircuit. En voor liefhebbers van water en modder: ook de succesvolle waterbak is dit jaar weer te zien. De RTL GP Pre-proloog vindt plaats op 5 november en wordt op 18 november om 19.30 uur uitgezonden bij RTL 7. Kaarten zijn te koop via: rtlgp.nl/tickets.

Africa Eco Race
Nederlandse trots en tweevoudig Dakar winnaar, Gerard de Rooy, kiest dit jaar voor een andere route, namelijk de Africa Eco Race. De start is op 31 december in Marokko en de finish twaalf etappes later, op 14 januari, in Senegal. Veertien dagen lang zijn de samenvattingen van de etappes te zien bij RTL 7.

'RTL GP Pre-proloog',  18 november om 19.30 uur bij RTL 7.
'RTL GP: Africa Eco Race 2018', vanaf 2 januari dagelijks bij RTL 7.
'RTL GP: Dakar 2018', vanaf 6 januari dagelijks bij RTL 7.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers