RTL Z lanceert visitekaartje van innovatief Nederland

vrijdag 30 oktober 2015

Het RTL Z-programma 'Toekomstmakers' heeft vrijdagmiddag de Toekomstmakers top 100 gelanceerd, een lijst met de honderd meest baanbrekende innovaties uit Nederland.

De lijst werd overhandigd aan Bertholt Leeftink, Directeur Generaal Bedrijfsleven en Innovatie van EZ, tijdens de Accenture Innovation Awards die vandaag in Maarssen werden uitgereikt.


Per 1 januari 2016 is Nederland voorzitter van de Europese Unie. Dit voorzitterschap staat in het teken van de Innovatieve Unie. Met de 'Toekomstmakers top 100' wil RTL Z Nederland op de kaart zetten als innovatief en ondernemend land en buitenlands bezoek kennis laten maken met de rijkdom van Nederlands vernuft. De 'Toekomstmaker top 100' vertegenwoordigt de diversiteit en hoge kwaliteit van Nederlandse innovatie en is een visitekaartje voor iedereen die Innovatief Nederland beter wil leren kennen.

De 'Toekomstmakers top 100' is samengesteld door een onafhankelijke jury bestaande uit afgevaardigden uit het Nederlandse bedrijfsleven en de wetenschap. De lijst bestaat uit Nederlandse innovaties die zijn gerealiseerd in deze eeuw, die tot de wereldtop in hun sector behoren en die een goed visitekaartje voor Nederland zijn.

De volledige lijst is te bekijken via http://www.toekomstmakerstop100.nl.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers