RTL5 krijgt in het najaar meer profiel

maandag 28 juli 2008

RTL5 wordt dit najaar fors op de kaart gezet. Met reality & shows krijgt de zender meer en meer een eigen gezicht, en neemt het afscheid van de afgelopen periode. Met RTL5 gaat RTL Nederland meer en meer inzetten op het bereiken van jongeren, veel meer dan in het verleden het geval was.

<


STRONG>'Can't buy me love'

De 'Gouden Kooi' villa staat op dit moment in de steigers om de thuis te worden van een nieuw format van John de Mol. In 'Can't Buy Me Love' wordt gekeken hoe ver mensen gaan voor geld. Zouden ze een verliefdheid veinzen om rijker te worden dan ze ooit hadden gedacht? Hoe denken de spelers over het gevoel van een ander, wanneer er een pot geld in het vizier staat. 'Can't Buy Me Love' staat garant voor Kamervragen, spanning en een beetje ondeugende televisie. Dit najaar om 19.30 uur te zien op RTL5.

'Deal or no deal'

Beau van Erven Dorens is er klaar mee, zo gaf hij aan. Tot in 2009 presenteert hij het spel met de dozen, en dan stopt hij ermee. Gelukkig kunnen we in september in ieder geval een nieuw seizoen van de show verwachten. Leuke gesprekken, hoge bedragen en een aanstekelijke sfeer lokten al dagelijks zo'n 522.000 kijkers naar RTL5, zo rond de klok van 20.00 uur.

Topmodellen

In de States krijgen ze maar geen genoeg van 'America's Next Topmodel'. In het thuisland zijn ze al over de 10 series heen, en wij krijgen dit najaar seizoen 9 op de buis. Meer vuurwerk, meer kemphanengedrag en nog extremere opdrachten tekenen aankomend seizoen.

'Hoe wordt ik…'

Bridget wordt op kosten van RTL5 met regelmaat bijgeschoold. Ze werd al een gooise vrouw, een local in New York en het volgende broeinest is Amsterdam Zuid-Oost. Daar zal Bridget mama worden in alle glamour die nodig is. Hoe het haar vergaat is op de maandagavond van RTL5 te zien.

'Peter (hypno)powers'

Iedereen heeft weleens een dergelijke show gezien met een hypnotiseur. Niets dan leedvermaak. Nu kun je de lol over je eigen vrienden afroepen door ze op te geven voor 'Peter Powers'. Hij zal zijn hypnotische krachten aanwenden om je vrienden hun verdiende loon te geven. Het zal ongetwijfeld grappig zijn, maar je zou maar ongewenst gehypnotiseerd worden en er niets van weten. Sta je toch mooi voor paal op televisie. Controversieel dus.

'So you think you can dance'

Er zijn nog nieuwe talenten te ontdekken als het gaat om dansen. In Nederland konden BN'ers al drie keer hun beste beentje voorzetten in 'Dancing With The Stars' terwijl vrouwelijk danstalent afgelopen najaar nog een grote kans kreeg in 'Dancing Queen'. Nu is het de beurt aan iedereen, en in 'So You Think You Dance' is plaats voor veel talent. Gezocht wordt naar een allrounder die het het best aan weet te pakken. Een live show voor RTL5, gehost door zangeres Elize. Geprogrammeerd op de donderdagavond.

'Boys will be girls'

Programma informatie helaas onbekend, wellicht na de najaarspresentatie van RTL meer.

Zaterdag comedyavond

De zaterdagavond van de zender staat in het teken van comedy. Onder andere 'The 40 Year Old Virgin' komt voorbij. Ideaal voor iedereen die voor het uitgaan nog even goed wil lachen.

'My bare lady'

Ook over dit programma is helaas weinig meer bekend, wellicht meer na de najaarspresentatie.

'Expeditie Robinson' frontaal in de aanval

RTL5 zet met 'Expeditie Robinson' fors in. Het programma wordt op het tijdstip van 20.30 uur op de zondagavond geprogrammeerd. Een bijzonder druk tijdstip, en derhalve geen garantie dat 'ER' er wel bij zal varen. Vorig seizoen trok gemiddeld 663.000 kijkers per aflevering. Het is voor de programmamakers te hopen dat er ergens in de week een herhaling van de show zit.

'Rock Nation'

Op zoek naar een nieuwe rockband, dat is 'Rock Nation'. Scout en begeleider Edwin Jansen zal de groep samenstellen en er vervolgens een succes van proberen te maken. Voor de kijkers thuis komt vooral in beeld dat het niet eenvoudig is, en zeker geen luizenleven. Zondag om 21.30 uur op de buis.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers