Ruben Nicolai & Tijl Beckand in 'Professor Nicolai & Dr. Beckand'

donderdag 27 augustus 2015

Kan een diepvrieskalkoen toch verbranden? Hoe sterk is een straalmotor? Dat gaat binnenkort getest worden! En niet zo kinderachtig ook.

In de spectaculaire en humoristische spelshow 'Professor Nicolai & Dr. Beckand' op RTL 4, worden er vanaf vrijdag 28 augustus auto’s opgeblazen, piano's uit hijskranen gedonderd, helikopters gecrasht en met een miljoen volt elektriciteit gewerkt. Dit alles natuurlijk in dienst van de wetenschap. Maar ook voor fantastische prijzen voor de twee deelnemende koppels.


Ruben en Tijl selecteren ieder hun eigen koppel uit het publiek en daarmee binden ze ook de strijd met elkaar aan. Maar de prijzen zijn alleen te winnen door de koppels. In een aantal spelronden strijden ze om een zo groot mogelijke geldprijs. En, oh ja, een reis!  Bijvoorbeeld naar het immens populaire congres over zand in Texel of naar die interessante lezing over quantum-mechanica op… Hawai!

De vragen die de stellen krijgen om met deze prijzen naar huis terug te keren, gaan natuurlijk gepaard met spectaculaire proeven en spellen. Ook moeten ze elkaar verslaan in fysieke battles die niet alleen hun wetenschappelijk inzicht testen, maar ook hun uithoudingsvermogen.

Uiteraard worden alle proeven en testen wel wetenschappelijk verklaard. Kortom: een spelshow waar om gelachen kan worden, en waar de kijker ook echt iets van opsteekt. Ruben en Tijl hebben er al zin in! Ruben: 'Ik kijk zeer uit naar weer samenwerken met Tijl, de voorbereidingen beloven al heel veel goeds. En dan ook nog bij zo'n spektakel van een programma..! Kortom: ik kan niet wachten.' Tijl: 'Ik kijk er enorm naar uit om met mijn maatje Ruben dit avontuur aan te gaan, want een nieuw programma op prime time is altijd een avontuur.'

'Professor Nicolai & Dr. Beckand' wordt geproduceerd door Blue Circle.

'Professor Nicolai & Dr. Beckand', vanaf vrijdag 28 augustus om 21.15 uur bij RTL 4.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers