'Salarissen van RTL-sterren moeten matigen'

zaterdag 25 augustus 2007

Volgens RTL-topman Fons van Westerloo zijn de salarissen van de tv-presentatoren tegenwoordig excessief hoog, en daar wil hij verandering in brengen. 'Ik gun elke ster het beste, maar het is buiten proporties gegroeid', aldus van Westerloo in de Volkskrant.

V


an Westerloo denkt dat niet enkel zijn bedrijf volgend jaar de salarissen zal laten dalen, maar ook bij concurrenten SBS en de publieke omroep verwacht hij een daling. 'Toen John de Mol met Talpa begon, betaalde hij hoge salarissen aan zijn stal', aldus van Westerloo. 'Ook mensen die bij hun werkgever bleven, konden 'heel snel heel veel meer' gaan verdienen'.

'Als wij onze sterren heel goed blijven betalen, maar niet exorbitant, dan kunnen we er zo een dramaserie bij maken. Dan heb je het zo over drie, vier miljoen euro,' besluit van Westerloo.

Bron: DVHN

DOSSIER: RTL Nederland neemt Tien over

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Wilfred Genee ontvangt analisten Andy van der Meijde, Wesley Sneijder en Wim Kieft in wisselende samenstelling, aangevuld met actuele gasten uit de voetballerij in de gezellige 'voetbalkantine', met amateurclubs in tenue in het publiek en een biertje op tafel. De sfeer is luchtig en er is ruimte voor een grap, maar als het om voetbal gaat, is de toon natuurlijk bloedserieus!

'Veronica Offside', om 20.30 uur bij Veronica.

Dossiers