Samenwerking AVRO-TROS basis voor grootste publieke omroep

vrijdag 6 mei 2011

TROS en AVRO kiezen voor verregaande samenwerking en houden daarmee alle verantwoordelijkheid voor hun toekomst binnen het publieke bestel in eigen hand. Beide directies, de voorzitter Raad van Toezicht TROS en de voorzitter Bestuur AVRO, bekrachtigden deze samenwerking door vandaag het 'gezamenlijk voornemen tot onderzoek van fusie van de omroepbedrijven van TROS en AVRO' te ondertekenen. In deze samenwerkingsvorm blijven de merken TROS en AVRO bestaan.

TROS en AVRO benadrukken de urgentie van politieke besluitvorming. De condities voor fusies van publieke omroepen zijn op dit moment nog steeds onbekend, maar wel mede bepalend voor een positieve uitkomst van het fusieproces.


Onduidelijkheid bestaat onder meer over het toekomstig onderscheid tussen gefuseerde omroepbedrijven en omroepen die ervoor kiezen deze verregaande samenwerking niet aan te gaan. TROS en AVRO zijn van mening dat bij toewijzing van zendtijd en budget een duidelijk onderscheid zou moeten zijn tussen gefuseerde omroepen en omroepen die zelfstandig door willen gaan, minimaal een verhouding van 3:1.

Beide omroepen hebben de overtuiging dat de voorgenomen samenwerking een bijdrage zal leveren aan de gewenste bezuinigingen binnen de publieke omroep.

Peter Kuipers, directeur TROS, en Willemijn Maas, algemeen directeur AVRO, zijn verheugd over het feit dat ze met deze samenwerkingsvorm een eerste stap zetten in de richting van een nieuw omroepbedrijf gebouwd op jarenlange tradities.

Persbericht AVRO-TROS
http://www.omroep.nl

DOSSIER: Bezuinigingen Publieke Omroep

volledig dossier
TROS

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers