Sander Schimmelpenninck presenteert 'Dragons' Den' bij WNL - OPROEP

woensdag 18 september 2019

Het wereldwijd succesvolle 'Dragons' Den' keert na een afwezigheid van meer dan tien jaar terug op de Nederlandse televisie, en wel bij WNL op NPO 1.

De nieuwe serie zal worden gepresenteerd door Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck. 'Dragon's Den' zal in het voorjaar in acht afleveringen te zien zijn op de zondagavond.


In dit zogenoemde 'business reality format' krijgen ondernemers de kans om hun eigen bedrijf te pitchen aan een panel van de succesvolste zakenmensen van ons land.

Of het nu om een prototype van een nieuw product gaat of een extra financiële injectie om te kunnen groeien, de ondernemers moeten de vijf 'Dragons' in korte tijd zien te overtuigen en verleiden tot een investering waarmee hun levenswerk een house hold name wordt.

Het is de bedoeling dat ze met zo’n sterk verhaal komen dat tenminste één van de Dragons bereid is om met financiële steun en enorme ervaring hun project of idee tot een bloeiend bedrijf te transformeren.

De zeer ervaren en succesvolle Dragons zullen alleen hun (eigen) geld investeren als ze er écht in geloven. Ze zullen de ondernemers het vuur aan de schenen leggen en kritisch ondervragen over de haalbaarheid van de ideeën die ze voorgeschoteld krijgen.

Kloppen de cijfers, zijn de verwachtingen reëel? En….hoeveel procent van hun eigen bedrijf zijn de ondernemers bereid op te geven in ruil voor het geld dat de Dragons in hun bedrijf willen steken? Zijn er meerdere Dragons geïnteresseerd? Dan zal er interessante biedingenstrijd om een aandeel in het bedrijf losbarsten.

Elke aflevering passeren opzienbarende, unieke, originele en bijzondere voorstellen de revue waarbij blijdschap en teleurstelling elkaar afwisselen bij kandidaten die onder hoogspanning staan tijdens deze kans van hun leven.

Sander Schimmelpenninck: 'Ik keek 'Dragons' Den' als student in Rotterdam en vond het toen al een leuk programma. Het ondernemerschap in Nederland is sinds die tijd sterk ontwikkeld, met veel meer ambitieuze mensen die kiezen voor het ondernemerschap. Ik verwacht een hoog niveau bij de deelnemers en een gevarieerde groep Dragons met sterke karakters.'

Bert Huisjes, WNL: ''Dragons' Den' is een succesvolle internationale titel. Het is een kans om een groot publiek de inspiratie van jonge ondernemers te laten zien. Zeker als die zich moeten bewijzen bij gelouterde zakenmensen. Het format laat op amuserende wijze zien waar zij tegen aanlopen, waar het mis kan gaan, en de vindingrijkheid die zij in huis moeten hebben. WNL ziet dat graag terug bij de publieke omroep.'

De Publieke Omroep zond eenmaal eerder het programma uit, toen gepresenteerd door Jort Kelder.

Geïnteresseerd om je business idee voor te leggen aan een van de Dragons? Geef je dan op via www.WNL.tv/programmas/dragonsden.

Dragons’ Den, created by Nippon TV in Japan, wordt wereldwijd gedistribueerd door Sony Pictures Television. Geproduceerd door Vincent TV Producties en uitgezonden door Omroep WNL.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers