Sanoma en John de Mol hebben SBS binnen

woensdag 20 april 2011

De Finse uitgeversgroep Sanoma en Talpa van John de Mol hebben samen de zenders van SBS Nederland gekocht van de huidige Duitse eigenaar ProSiebenSat.1. De Mol krijgt 33% van SBS in handen, Sanoma de overige 67%. Ook in BelgiŽ neemt Sanoma de SBS-zenders over, daar deed het een gezamenlijk bod met holding De Vijver en uitgeversbedrijf Corelio.

SBS Nederland BV heeft naast de zenders SBS 6, Net5 en Veronica ook nog de twee tv-bladen TotaalTV en Veronica-magazine in haar portefeuille. Ook Veronica Litho, SBS Productions, SBS Text VOF en Veronica/Disney XD behoren tot het bedrijf. Sanoma en Talpa nemen ook deze bedrijven over.

De Vlaamse en Nederlandse zenders samen wisselden van eigenaar voor een bedrag van om en bij de 1,2 miljard euro. Sanoma zegt in een persmededeling dat het 'door de overname van de tv-kanalen van SBS, een mediabedrijf creëert dat 'informatie en amusement' via verschillende mediatypen naar consumenten kan overbrengen.' Voor Talpa van John de Mol is de overname eerder een strategische investering.

Bron: ad.nl


Lees ook:
Sanoma brengt hoogste bod op SBS uit
De Persgroep zet alles op alles voor SBS Nederland

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers