Sanoma en John de Mol hebben SBS binnen

woensdag 20 april 2011

De Finse uitgeversgroep Sanoma en Talpa van John de Mol hebben samen de zenders van SBS Nederland gekocht van de huidige Duitse eigenaar ProSiebenSat.1. De Mol krijgt 33% van SBS in handen, Sanoma de overige 67%. Ook in België neemt Sanoma de SBS-zenders over, daar deed het een gezamenlijk bod met holding De Vijver en uitgeversbedrijf Corelio.

SBS Nederland BV heeft naast de zenders SBS 6, Net5 en Veronica ook nog de twee tv-bladen TotaalTV en Veronica-magazine in haar portefeuille. Ook Veronica Litho, SBS Productions, SBS Text VOF en Veronica/Disney XD behoren tot het bedrijf. Sanoma en Talpa nemen ook deze bedrijven over.


De Vlaamse en Nederlandse zenders samen wisselden van eigenaar voor een bedrag van om en bij de 1,2 miljard euro. Sanoma zegt in een persmededeling dat het 'door de overname van de tv-kanalen van SBS, een mediabedrijf creëert dat 'informatie en amusement' via verschillende mediatypen naar consumenten kan overbrengen.' Voor Talpa van John de Mol is de overname eerder een strategische investering.

Bron: ad.nl


Lees ook:
Sanoma brengt hoogste bod op SBS uit
De Persgroep zet alles op alles voor SBS Nederland

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers