SBS 6 herhaalt Emmy Award-winnende Peter R. de Vries

dinsdag 23 september 2008

Met zijn gerichtmakende uitzending over de verdwijning van Natalee Holloway heeft Peter R. de Vries in Amerika een Emmy Award gewonnen. Op dinsdag 23 september kun je daarom om 20.30 uur bij SBS 6 nogmaals kijken naar deze winnende uitzending.

I


k heb al veel prijzen gewonnen, maar dit is wel de mooiste. Je wint hier toch een beetje de Champions League van de journalistiek", aldus een dolgelukkige winnaar direct na afloop van de uitreiking, gisteravond in New York.

In het Lincoln Jazz Centrum in New York kreeg Peter R.de Vries, misdaadverslaggever de prestigieuze prijs voor 'het programma waar heel Nederland (in februari) naar keek': de uitzending waarin Joran van der Sloot zijn directe betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway opbiechtte. Honderden programma's uit 65 landen zijn dit jaar ingezonden voor de Emmy Award. Peter R. de Vries wint de prijs in de categorie Current Affairs (actualiteiten).

Op het podium, met de Emmy in zijn hand, droeg een geëmotioneerde Peter zijn prijs op aan Natalee Holloway. Beth Twitty, de moeder van Natalee, was op Peters uitnodiging aanwezig bij de uitreiking en was duidelijk zeer geroerd door dit gebaar. In het dankwoord van teamplayer De Vries was er verder plaats voor de journalisten, producers en andere medewerkers in zijn ploeg. Met een speciaal dankwoord voor zijn trouwe partner in crimejournalistiek, Kees van der Spek. Maar ook z'n cameraploeg, z'n vaste editor en de producer van het programma kregen een speciale plek in zijn speech. De Emmy wordt in de Verenigde Staten uitgereikt aan de beste televisie- en filmprogramma's van dat jaar. Een speciale avond wordt belegd voor de journalistiek.

De Amerikanen zouden de Amerikanen niet zijn, als dat niet zou worden gevierd met een feestje waarop de top van de Amerikaanse televisiejournalistiek aanwezig was.
 
Zoals veteraan Tom Brokaw, de toppresentator van het Amerikaanse avondnieuws, die een pleidooi hield voor het belang van goede onderzoeksjournalistiek. Mooie woorden van Brokaw, die even later op de Newyorkse avond vervlogen in het woeste gejuich van de Nederlandse delegatie op het feest van de 29ste uitreiking van de Emmy's voor nieuws en actualiteitenprogramma's.

Bron: Peterrdevries.nl & SBS 6
http://www.peterrdevries.nl
Meer artikels over SBS6

DOSSIER: Peter R. de Vries - zaak Natalee Holloway

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers