SBS 6 niet gelukkig met docusoap rond 'De Toppers'

maandag 6 oktober 2008

De commerciële zender SBS6 die Gerard Joling onder contract heeft, is niet blij met het voornemen van de TROS om een tiendelige docusoap rond de Toppers uit te zenden. De beide zenders zullen deze week rond de tafel gaan zitten om te overleggen. Gerard Joling bevestigde de problemen in een radio-interview met Edwin Evers.

V


anaf 5 februari wil de TROS gedurende tien weken een docusoap rond de Toppers op de buis brengen. Tien maal vijfentwintig minuten reclame voor Gerard Joling, Gordon en Rene Froger in voorbereiding op hun Songfestivaldeelname in Moskou vindt de commerciële zender SBS6 wat van het goede te veel. Die zender heeft namelijk Gerard Joling onder contract en ziet hem liever niet wekenlang op een andere zender concurreren met zijn eigen programma's.

'SBS6 is inderdaad niet blij met het voornemen van de TROS om die docusoap uit te zenden', vertelde Gerard Joling in een radiointerview met Edwin Evers. Geer beweerde het 'fijne van de zaak niet te weten', maar kon wel melden dat SBS6 en de TROS deze week rond de tafel zouden gaan zitten om de problemen pogen op te lossen.

Joling wist nog te melden dat de opnames voor de soap intussen al gestart zijn. Hamvraag blijft of de omroepen tot een akkoord komen. Zo niet kan de soap niet doorgaan.

Artikel: Raf Van Bedts - Eurosong.be  

DOSSIER: Toppers: de woelige weg naar het 'Eurovisiesongfestival'

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers