SBS en RTL in de clinch rond Michael Jackson-shows

dinsdag 17 november 2009

Na de oorlog rond de ijsshows van enkele jaren geleden gaan RTL 4 en SBS 6 opnieuw met elkaar in de clinch. Enkele ogenblikken nadat RTL 4 de nieuwe show rond Michael Jackson aankondigde, registreerde concurrent SBS 6 de url van de RTL-programmatitel. De nieuwe show is een doorn in het oog van SBS 6 die eerder al grote zaterdagavondshow aankondigde waarin de overleden Michael Jackson centraal staat.

In het voorjaar van 2010 wordt de Amerikaanse superster dus de inzet van een zware concurrentiestrijd tussen beide commerciële familiezenders. SBS 6 maakte ongeveer een maand geleden al bekend dat 'Move Like Michael Jackson' de nieuwe grote zaterdagavondshow zal worden in het voorjaar van 2010.

Niet geheel toevallig liet SBS gisterenochtend al weten dat er voorlopig al duizenden aanmeldingen binnen zijn voor de nieuwe show.

Niet helemaal toevallig, want later op de dag maakte RTL bekend dat het samen met de Vlaamse zender vtm in het voorjaar start met 'Mijn naam is Michael', eveneens een show rond de overleden superster.

Michael Jackson zal het allemaal worst wezen, maar bij SBS 6 kan men er niet om lachen en een medewerker registreerde onmiddellijk de url van het nieuwe RTL-programma.

'Wij hoorden van de plannen van RTL en kwamen erachter dat de zender blijkbaar vergeten was om de url al vast te leggen, dus hebben wij dat even voor hen gedaan. Je merkt altijd dat op het moment dat je programma's gaat aankondigen dat er mensen zijn die de url snel vastleggen en hier proberen geld mee te verdienen. Wij gaan er ongetwijfeld uit komen.', aldus een persvoorlichter van SBS.

Een goede daad of toch een eerste slag in de nieuwe tv-oorlog? Bij RTL ligt men er alvast niet wakker van. In een korte reactie liet de zender weten dat alle informatie over het nieuwe programma gevonden kan worden op rtl.nl/mijnnaamismichael en dat er momenteel niet gewerkt wordt met de door SBS geregistreerde url. Wordt vervolgd...

Bron: AD


Lees ook:
Ook RTL 4 komt met show rond Michael Jackson
Nu al duizenden deelnemers voor 'Move Like Michael Jackson' (SBS 6)

DOSSIER: De Michael Jackson-oorlog

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers