Skatedancer Marco Gerris jurylid in 'So You Think You Can Dance'

donderdag 10 juni 2010

Wie 'So You Think You Can Dance' zegt, zegt spektakel, hoog niveau en absolute hitte op de dansvloer. Vanaf zondag 29 augustus spat alweer het derde seizoen van het scherm bij RTL 5. De audities voor de meest favoriete danser van de Lage Landen zijn al in volle gang. Naast de bekende jurygezichten Jan Kooijman, Dan Karaty en Euvgenia Parakhina, schuift dit seizoen nieuwkomer Marco Gerris aan.

Deze elastische Vlaming, van Filippijnse afkomst, is oprichter en artistiek leider van de succesvolle skatedancegroep ISH, waarmee hij op eigenzinnige wijze de straatcultuur in de grote theaters brengt. Skaten, streetdance, breakdance, martial arts en acrobatiek zijn een greep uit de disciplines die in de voorstellingen van ISH te zien zijn.


Marco Gerris: 'Ik vind het een eer om aan 'So You Think You Can Dance' mee te werken. Tijdens de audities maar ook later in het programma kijk ik vooral naar de energie en uitstraling van de kandidaten. Ik vind het belangrijk dat ik kan zien dat ze in zichzelf geloven. Als jurylid neem ik natuurlijk mijn eigen achtergrond mee, waardoor ik van bijna alle markten thuis ben.'

Welke danser trotseert de strenge auditierondes, mag door naar de intensieve bootcamps en bereikt zelfs de liveshows? Wie bezit de skills en moves die bijna grenzen aan het ongelofelijke? Een extra boost voor de kandidaten deze reeks is de 'gepimpte' hoofdprijs. De gewilde dansopleiding naar keuze blijft onderdeel van de prijs, maar het geldbedrag is verhoogd naar maar liefst 25.000 euro.

De liveshows staan garant voor waanzinnige dansacts waarbij de kandidaten altijd gesteund worden door een uitzinnig publiek. Door de enorme belangstelling en vraag naar meer kaarten, vinden de liveshows het komende seizoen in een veel grotere studio plaats. Zo kunnen nog meer fans de 'SYTYCD'-beleving ervaren.

Presentatie van 'So You Think You Can Dance' is in vertrouwde handen van Dennis Weening en An Lemmens.

Dat deelname aan 'SYTYCD' je danscarrière in een stroomversnelling kan brengen, bewijzen oud-kandidaten Giannini en Timor. Zo zal het ongetwijfeld niemand ontgaan zijn dat Timor door poplegende Michael Jackson uitgekozen was als één van zijn dansers tijdens de This Is It-tour. Giannini is te zien in de nieuwste videoclip van zangeres Shakira en stond eerder in Carré naast Ellen ten Damme in haar show Cirque Stiletto.

'So You Think You Can Dance', vanaf zondag 29 augustus wekelijks bij RTL 5.

DOSSIER: Najaar 2010: wat krijgt Nederland te zien?

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers