'So You Think You Can Sing' draait om trots, ego, inzicht Ún talent

maandag 16 april 2018
Foto: SBS6 - © Talpa TV 2018

In 'So You Think You Can Sing' moeten de kandidaten naast zangtalent, vooral beschikken over een grote dosis realiteitszin Ún een heleboel overtuigingskracht.

Het nieuwe programma, dat vanaf dinsdag 17 april te zien is bij SBS6, is geen talentenjacht, maar een spel voor mensen die vinden dat ze goed kunnen zingen. 'So You Think You Can Sing' wordt gepresenteerd door André Hazes en in de jury zitten Glennis Grace, Giel Beelen en Tony van de Berkt.

In elke aflevering treden telkens drie zangtalenten na elkaar op. Na deze optredens worden de zangers door de jury beoordeeld. Deze uitslag blijft nog even geheim totdat de kandidaten, in onderling overleg, ook hebben ingeschat op welke plek ze komen volgens de ranking van de jury. Dit moeten ze zo snel mogelijk doen, want een grote klok met 10.000 euro op de teller telt in een rap tempo af naar nul. Hoe eerder ze tot een unanieme beslissing komen, hoe hoger het bedrag is dat ze kunnen verdienen. Wie durft toe te geven dat hij minder was dan de rest en zet zichzelf op drie? En wie is er juist van overtuigd dat hij op één moet staan? Pas wanneer de talenten tot een unanieme top 3 zijn gekomen, stoppen zij de klok. Ranken ze zichzelf hetzelfde als de jury? Dan wordt het resterende geld verdeeld onder de drie kandidaten. Hebben ze het mis, dan winnen ze niets.

Finale
Degene die door de jury op nummer één is gezet, gaat door naar de finale. In deze finale nemen de drie battle-winnaars van die aflevering het tegen elkaar op en er staat er dit keer maar liefst 25.000 euro op de klok. Zitten de finalisten op dezelfde lijn als de jury en weten ze een groot bedrag binnen te slepen? Of gaan ze met lege handen naar huis?

So You Think You Can Sing wordt geproduceerd door Talpa Producties.

'So You Think You Can Sing', wekelijks vanaf dinsdag 17 april om 21.30 uur bij SBS6.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers