'SpangaS' start 1 september op een nieuwe school

zondag 31 augustus 2014

Na de zomervakantie is de NCRV-jeugdserie 'SpangaS' vanaf maandag 1 september weer dagelijks te volgen om 19.00 uur op NPO Zapp. De leerlingen van het Spangalis College zijn terug om het nieuwe jaar te starten.

Maar dan wel op een nieuwe locatie... Dit door een gedwongen verhuizing wegens bezuinigingen. Het nieuwe gebouw functioneert goed, maar ziet er oersaai en kil uit. De leerlingen zouden de leerlingen niet zijn als ze daar niet heel snel verandering in aanbrengen. Want het Spangalis College is de leukste school van Nederland en moet dat vooral blijven!


Zowel in de onder- als in de bovenbouw begint bij de start van seizoen acht een nieuwe leerling. Lef komt in de klas van Eman, Meral, Renée en Bodil. En Juliette start in de bovenbouw in de klas van Raaf, Abel, Charley en Tinco.

Alle leerlingen zullen dit schooljaar geconfronteerd worden met de levensbedreigende ziekte kanker, maar ook met de liefde en met vragen die bij iedere puber horen: 'wie ben ik' en 'wat doe ik hier'.

Nieuw seizoen
Voor de nieuwe leerling Lef is het moeilijk te begrijpen waarom de leraren op het Spangalis niet wat strenger zijn. Lef wordt thuis door zijn vader namelijk gedisciplineerd en streng opgevoed. Op het Spangalis krijgt hij meer vrijheid. Lef zal zijn grenzen gaan verleggen. De andere nieuwe leerlinge Juliëtte heeft vrij snel nieuwe vrienden op school, maar wordt onzeker als iedereen haar ziet als een meeloper. Juliëtte probeert haar eigen identiteit te vinden. Dit is voor haar niet makkelijk, want het resulteert in de vragen 'wie ben ik?', 'wat wil ik?' en 'hoe onderscheid ik mezelf?'

En er is vreselijk slecht nieuws voor één van de leerlingen van het Spangalis College. Deze leerling krijgt te maken met de levensbedreigende ziekte kanker. Dit keiharde, slechte nieuws maakt veel los bij alle leerlingen op school, de familie, de klasgenoten en beste vrienden van de betreffende leerling. Hoe ga je om met het feit dat een leeftijdsgenoot doodziek is? Het hele schooljaar zullen de leerlingen geconfronteerd worden met de verschillende fases van de ziekte en de verschillende manieren van omgaan met emoties.

Op het Spangalis College ontstaan er dit schooljaar weer veel liefdes. Tinco wordt op slag verliefd op Nenet. Zij palmt Tinco helemaal in en blijkt daar zó overtuigend goed in te zijn, dat Tinco in een val trapt. Renée wordt tot over haar oren verliefd op een topsporter die onbereikbaar is, omdat hij voor zijn sport kiest. En Raaf wordt tegen beter weten in verliefd, want voelt zichzelf direct beperkt in zijn vrijheid.

Gemiddeld keken het afgelopen seizoen ruim 300.000 kijkers naar de dagelijkse jeugd-dramaserie 'SpangaS'. De site Spangas.nl wordt iedere maand door gemiddeld 200.000 fans bezocht. 'SpangaS' is tevens al meerdere jaren het meest bekeken programma via uitzendinggemist.nl.

'SpangaS', vanaf maandag 1 september om 19.00 uur bij de NCRV op NPO Zapp.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers