Speciale band tussen baasje en dier centraal in 'De Dierenkliniek: Hart Van Brabant'

zondag 17 maart 2019

In het nieuwe RTL 5-programma 'Dierenkliniek: Hart Van Brabant' is te zien hoe artsen en assistenten zich elke dag weer inzetten om de dieren beter te maken.

Het programma kijkt echter verder dan alleen de operatietafel.  Baasjes vertellen persoonlijke verhalen over de band met hun dier, waarin voornamelijk de - vaak bijzondere - reden voor het nemen van een huisdier centraal staat.


In Nederland leven ongeveer 33 miljoen huisdieren die steun, gezelligheid, liefde en troost bieden. Deze trouwe metgezellen vragen ook zorg. Enorme vreugde en diep verdriet wisselen elkaar af in 'De Dierenkliniek: Hart van Brabant.' Verschillende eigenaren met uiteenlopende verhalen passeren de revue, waaronder Anne, Tatiana en Madeleine.

Anne en Iýeska - Anne heeft haar hond Iýeska als pup in huis genomen om haar te ondersteunen bij zowel praktische zaken als haar autisme. Anne heeft Iýeska zelf getraind en de hond is letterlijk en figuurlijk haar rechterhand. Nu is de hond ziek, en moet hij een zware en dure operatie ondergaan. Zij doet er alles aan om de operatie te bekostigen, want het overlijden van de hond zou een ramp voor haar zijn.

Tatiana en Mohammed - Tatiana, een expat uit Brazilië, is voor de liefde naar Etten-Leur verhuisd. Om de eenzaamheid en het gemis van vrienden, familie en de Braziliaanse cultuur tegen te gaan, heeft ze van haar huis een dierentuin gemaakt. Met kameleon Mohammed gaat het alleen niet zo goed. Hij is zo ziek dat Tatiana bang is dat ze afscheid moet nemen van hem.

Madeleine en Cas - Juf Madeleine is dol op kinderen, maar helaas is het haar niet gegund. Daarom speelt kat Cas een bijzondere rol in haar leven en heeft hij zelfs de kinderkamer opgeëist. Voor Madeleine is het een lieve kater, maar het is de schrik van de kliniek als hij daar al grommend en bijtend zijn opwachting maakt. 

Gelukkig ligt het lot van deze en andere dieren in handen van artsen en assistenten die tot het uiterste gaan om het dier te reden.  Ondanks dat het soms een gevecht tussen leven en dood is, geven de artsen en assistenten het nooit op.

'Dierenkliniek: Hart Van Brabant' wordt geproduceerd door Warner Bros.

'Dierenkliniek: Hart Van Brabant', vanaf maandag 18 maart om 21.30 uur te zien bij RTL 5.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers