Stress in tv-land! Wie gaat naar SBS, wie niet?

woensdag 20 april 2011

De overname van SBS door Sanoma en John de Mol zorgt voor grote zenuwachtigheid in Hilversum. De ambitie van de Mol is namelijk om van SBS 6 de grootste zender van Nederland te maken. En dan heb je sterren nodig natuurlijk. Maar wie gaat mee? En wie valt uit de boot?

Linda de Mol is de zus van John. De geruchten gaan al dat zij binnenkort RTL verruilt voor SBS. In een recent interview zei Linda de Mol nog dat ze zich liever niet te lang aan één bedrijf verbindt: 'Dat hangt van duizenden factoren af. Juist daarom sluit ik altijd korte contracten af. Maximaal een jaar. Ik wil niet vastzitten', ze zie toen.


Ook presentatoren als Winston Gerschtanowitz, Jack Spijkerman en Tijl Beckand werken nu voor RTL 4, maar ze zijn ook verbonden aan productiebedrijf Talpa van de Mol. Het lijkt dus een logische stap dat ook zij binnenkort voor SBS kiezen. Of het zover komt, valt nog af te wachten.

Volgens mediabureau MindShare zijn er nu ook SBS'ers die moeten vrezen voor hun baan. Zo bijvoorbeeld Patty Brard en Danny de Munk. 'Zij zitten in een soort C-categorie. De Mol wil van SBS de grootste zender van Nederland maken. En ik zie Linda de Mol, die zeker meegaat, nog niet naast Patty Brard staan. Die moet straks misschien wel bij de Amsterdamse zender AT5 aan de slag', aldus Ruud de Langen van MindShare.

Bron: ad.nl


Lees ook:
Sanoma en John de Mol hebben SBS binnen

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers