Submarine en KRO-NCRV presenteren de première van 'Vos & Haas' tijdens Cinekid

vrijdag 19 oktober 2018
Foto: © KRO-NCRV 2018

De animatieserie 'Vos & Haas' gaat op zaterdag 20 oktober in première op Cinekid in Amsterdam, het film-, tv en mediafestival voor kinderen.

De serie wordt in de kerstvakantie uitgezonden in 'Kindertijd' (KRO-NCRV) op NPO Zappelin.

'Vos & Haas' is een serie naar de boeken van schrijfster Sylvia Vanden Heede en tekenaar Thé Tjong Khing. Het is een humoristische en fantasierijke klei- animatieserie (26 x 11 minuten) over een verrassende mix van dieren die samen in een bos leven. De verhalen draaien om de goedgehumeurde levensgenieter Vos, de slimme gevoelige Haas en hun bosvrienden Uil, Ever, Ping Wing, Jak, Rob, Meermin en Neef. Tijdens hun dagelijkse avonturen ervaren ze grappige, enge, gekke, uitdagende en opwindende momenten. Door vriendschap en verbeelding lossen ze hun kleinere en grotere problemen op een originele en creatieve manier op.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van 15 delen, geschreven door Sylvia Vanden Heede, rijkelijk geïllustreerd door Thé Tjong-Khing en gepubliceerd in meer dan 10 landen door Lannoo Publishers. Een van de boeken vormt ook de basis voor een speelfilm die de producenten gelijktijdig met de serie ontwikkelen. Het duo Vos en Haas viert dit jaar haar 20-jarige jubileum.

Submarine en KRO-NCRV presenteren op 20 oktober de première van 'Vos & Haas' tijdens Cinekid. De serie wordt in de  kerstvakantie uitgezonden in Kindertijd (KRO-NCRV) op NPO Zappelin.

'Vos & Haas' is een coproductie van Submarine en KRO-NCRV met Walking the Dog (BE), Doghouse (LUX) en Umedia (BE).

Deze productie is tot stand gekomen met steun van het Mediafonds, Het Nederlands Filmfonds, VAF, Screen Flanders, Film Fund Luxemmborg, Creative Europe, Media Programma of the European Union, Ketnet, RTBF.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers