Succesvolle editie 'Kerst met de Zandtovenaar' in Harderwijk

vrijdag 20 december 2019

'Kerst met de Zandtovenaar' was weer een magisch spektakel. Op woensdag 11 december zagen 4000 toeschouwers de artiesten Emma Heesters, Romy Monteiro, Mannes Bakker en Silver schitteren op de Vischmarkt in Harderwijk.

Zandtovenaar Gert van der Vijver bracht het verhaal van de geboorte van Jezus tot leven met indrukwekkende zandtekeningen. KRO-NCRV zendt 'Kerst met de Zandtovenaar' op zaterdag 21 december om 19.25 uur uit op NPO Zapp.


Zandtovenaar Gert van der Vijver: 'Er waren hele mooie momenten bij het verplaatsen van het ene naar het andere podium: tussen de mensen en de kinderen. Je merkt gewoon dat het bij iedereen indringt: het verhaal, maar ook de sfeer en de belevenis. Ik zeg niet zo veel, maar er gebeurt heel veel door het zien, het horen en het voelen. Ik denk dat dat kerst is: het verbindt. Dat verbinden heb ik vandaag echt weer ervaren met heel veel mensen.'

'Kerst met de Zandtovenaar' werd georganiseerd door KRO-NCRV, NPO Zapp, de gemeente Harderwijk, de provincie Gelderland en de Protestantse Kerk in Nederland. Het programma werd geproduceerd door The Media Brothers.

'Kerst met de Zandtovenaar' wordt uitgezonden door KRO-NCRV op zaterdag 21 december om 19.25 uur op NPO Zapp en vervolgens op zondag 22 december om 16.55 uur op NPO Zapp, woensdag 25 december om 12.10 uur op NPO 1 en donderdag 26 december om 14.40 uur op NPO Zapp.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers