'Superster - The Battle' nieuw bij Nickelodeon

donderdag 4 oktober 2007

Wie wordt de nieuwste superster van Nederland en Vlaanderen? Vanaf maandag 8 oktober om 19.25 uur start bij Nickelodeon het spannende 'Superster - The Battle', waarin duidelijk wordt wie de nieuwe superster wordt.

I


n deze gloednieuwe en razend spannende muziekwedstrijd worden kinderen uitgedaagd om hun zang- dans- en showtalent te laten zien. Mis de spannende strijd niet in 'Superster - The Battle' bij Nickelodeon.

Een Superster is een 'allround performer'
'Superster - the Battle' is een wervelende muziekwedstrijd waarbij 10 Nederlandse en Vlaamse kinderen in ongemeen spannende, muzikale battles strijden om de titel van Superster.

Een superster is een allround performer: hij moet kunnen zingen, dansen en – als het even kan - met een vingerknip het publiek uit zijn dak laten gaan. Robbie Williams, Beyoncé zijn zulke supersterren, zij hebben 'hét'. In 'Superster - the Battle' gaan we op zoek naar een nieuwe, jonge Superster die het entertainen in het bloed heeft zitten, iemand die straalt op een podium, kortom, iemand die 'hét' heeft.

Timo Descamps presenteert
De jonge, talentvolle Vlaamse presentator Timo Descamps presenteert het programma, bijgestaan door de 4 charmante dames – Meike, Anouk, Monique en Fleur - van de Nederlandse meidengroep KUS.

'Superster - the Battle'
10 Nederlandse en Vlaamse jongens en meisjes van 9-14 jaar zingen hun favoriete liedjes, dansen op de meest swingende beats, stelen de show en maken onderling uit wie de winnaar wordt van deze spannende muziekwedstrijd. De winnaar wordt niet alleen wereldberoemd in Nederland en Vlaanderen: hij of zij krijgt ook een prachtige trofee én zal met KUS in de studio duiken om een single op te nemen en een videoclip te filmen!

Elke week volgen we gedurende een hele week 2 kandidaten. We zien hoe ze door de meiden van de Nederlandse band KUS klaargestoomd worden om hun act helemaal top te maken en we zien hoe de twee kandidaten elke dag een spannende muzikale battle uitvechten. Uiteindelijk blijven 5 superfinalisten over die in een weergaloze superfinale uitmaken wie de nieuwe Superster wordt.

Een jury van artiesten beslist wie van de twee kandidaten door mag naar de superfinale. De jury bestaat uit: Anke Frédérick (Belgische choreografe en topdanseres) Sascha Visser (Nederlandse acteur/zanger) en voorzitster van de jury, Sandrine (populaire Belgische R'nB- zangeres).

De wedstrijd
'Superster – the Battle', gaat in totaal 6 weken in uitzending. 5 weken van voorronden en één week superfinale.

Maandag krijgen de 2 kandidaten van de jury punten op hun auditiebeelden. De jury kijkt naar de algemene zang-, dans- en showprestaties van onze kandidaten. Nu weten die kandidaten waar ze aan toe zijn en vooral dat er nog werk aan de winkel is om hun act helemaal goed te krijgen. Gelukkig zijn de meiden van KUS daar om de kandidaten te helpen. Zij geven de kandidaten advies en lessen in dans, zang én 'show'.

Dinsdag vechten de kandidaten een dansbattle uit wat wil zeggen dat de kandidaten moeten dansen. Wie het beste danst, krijgt van de jury het meeste punten. De kandidaat die de dansbattle wint krijgt één extra bonuspunt. Dat lijkt weinig maar dat punt telt wél mee voor de punten van de finale op vrijdag.

Woensdag zingen de kandidaten live in de zangbattle. De winnaar wint opnieuw een bonuspunt.

Donderdag, tijdens de showbattle bepaalt de jury wie het beste het publiek uit zijn dak kan laten gaan en de winnaar krijgt alweer een bonuspunt.

Op vrijdag moeten de kandidaten tenslotte al hun dans, zang en show-kunsten die ze tijdens de workshops bijleerden, bundelen in een allerlaatste finale battle en bepaalt de jury wie doorgaat naar de superfinale. De bonuspunten die de kandidaten verdienden tijdens de battles kunnen nog een belangrijke rol spelen.

De Superfinale
In de Superfinale (week 6) treden de 5 overblijvende kandidaten aan. Elke dag valt de kandidaat met het minste aantal punten af tot we de ultieme winnaar gevonden hebben: de nieuwe Superster! De winnaar wint een fantastische trofee, wordt wereldberoemd in Nederland en België en vooral: hij - of zij - zal samen met KUS een echte single opnemen!

Uitzendingen
Wie wint 'Superster - the Battle' en mag zichzelf de grootste superster van Nederland en België noemen? Dat zie je vanaf maandag 8 oktober tot vrijdag 16 november elke weekdag om 19.25 uur bij Nickelodeon. Vanaf zondag 14 oktober om 17.25 uur worden de vijf afleveringen nogmaals integraal na elkaar uitgezonden zodat niemand iets hoeft te missen van deze spannende muziekwedstrijd! 'Superster - the Battle' wordt simultaan uitgezonden in Nederland en Vlaanderen.

De kijkertjes kunnen alvast kennis maken met de kandidaten op: http://www.nickelodeon.nl/ of http://www.nickelodeon.be/ (doorklikken naar 'Superster – the Battle')

'Superster - the Battle', vanaf maandag 8 oktober om 19.25 uur bij Nickelodeon.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers