Talkshowcrisis bij de NPO: wie volgt Jinek op?

woensdag 23 oktober 2019

De NPO is druk op zoek naar vervanging voor Eva Jinek. Zij begint op 1 januari aan een nieuw avontuur bij RTL 4. Jeroen Pauw die tot eind december in de late avond op NPO 1 zit, wil haar niet vervangen en zal dus niet langer dan gepland doorgaan met zijn programma.

Maar wie moet 'Pauw' dan wel aflossen en dus 'Jinek' vervangen? Er doen verschillende namen de ronde. Maar het droomscenario voor de NPO is een nieuw discussieprogramma met Fidan Ekiz ('De Nieuwe Maan'/NTR) en Tijs van den Brink ('Adieu God'/EO). Vooral deze laatste heeft veel ervaring met talkshows. hij presenteerde jarenlang samen met Andries Knevel de voorloper van 'Jinek', 'Knevel & van den Brink'. Het beoogde duo zou echter nog geen handtekening hebben gezet. Volgens het AD werden ook Jort Kelder en Özcan Akyol gevraagd, maar die laatste heeft al definitief afgezegd.


Eva Jinek koos vooral om financiële redenen voor RTL. Bij de Publieke Omroep geldt namelijk de Balkenendenorm, het salarisplafond van 194.000 euro per jaar. Ook Matthijs van Nieuwkerk ('De Wereld Draait Door') zou om die reden met het idee spelen de NPO te verlaten.

Bron: ad.nl

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers