Talpa zoekt deelnemers voor Gouden Kooi

donderdag 13 april 2006

Ondanks de bakken kritiek die het format van alle kanten krijgt, meent Talpa het serieus met zijn nieuwe programma 'De Gouden Kooi'. Kandidaten voor de controversiële show kunnen zich nu al aanmelden op de website.

M


et de woorden 'Stel je eens voor: hoe zou het zijn om nooit meer te hoeven werken? Om alles te kunnen doen wat je wilt, alles te hebben wat je hartje begeert? Klinkt als een droom? Inderdaad. Maar voor de deelnemers aan De Gouden Kooi is die droom binnen handbereik…' worden deelnemers gelokt op de Talpa-site.

Het omstreden format zit heel eenvoudig in elkaar. De deelnemers nemen hun intrek in een riante villa en mogen vanaf dan doen wat ze willen om als laatste over te blijven. Die ene persoon krijgt de villa (zonder hypotheek) met daarbovenop de spaarpot die flink kan aandikken tijdens de reeks. Volgens Talpa wint de winnaar van De Gouden Kooi 'zijn financiële vrijheid'.

Deze keer geen reality-tv waarin deelnemers elkaar wegstemmen. Ze mogen zo lang blijven zitten als ze willen. De voordeur staat altijd open, maar eens je over de drempel stapt... is dat voorgoed. Daartegenover staat dat de kandidaten alles uit de kast mogen halen om elkaar buiten te krijgen, John De Mols nieuwe idee wordt niet voor niets als 'treitershow' omschreven in de media.

DOSSIER: De Gouden Kooi (RTL 5)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers