Talpa zoekt treitervilla voor 'De Gouden Kooi'

woensdag 26 april 2006

Er worden volop voorbereidingen getroffen voor de start van het programma 'De gouden kooi'. Het programma van John de Mol heeft de laatste weken enorm veel kritiek gekregen. De bedoeling van het spel is om mensen in een villa op te sluiten, ze mogen niet naar buiten komen. Diegene die het langst in de villa kan blijven zitten, wordt eigenaar.

E


r is nog wel een probleem: er is nog geen villa. Daarom plaatste de Mol een advertentie in de krant. Hij vraagt naar een villa met voldoende privacy, de waarde van de villa moet tussen de 950 000 en 1.2 miljoen euro liggen. 

John de Mol wil graag: „een droomvilla met uitstraling, gelegen op een toplocatie op maximaal 100 kilometer van het Gooi en het liefst ook nog van alle gemakken voorzien". In de woning moeten tien kandidaten kunnen opgesloten worden gedurende een jaar of langer. En er zijn nog een aantal voorwaarden: de 'treitervilla' moet op een terrein staan met een oppervlakte tussen de 2500 en 5000 vierkante meter groot. Er moeten minstens vier goede slaapkamers zijn, twee badkamers, een loods, een garage, een zwembad en tot slot een ontspanningsruimte voor bijvoorbeeld fitness. 

De deelnemers moeten elkaar wegpesten, net daarom komt zoveel kritiek op het programma. Zelfs de politiek reageert kritisch op het programma waarin de grootste 'pestkop' wint. Stichting De Kinderconsument vroeg aan de kijkers en de producenten om dit programma te boycotten omdat pesten hier als entertainment gezien wordt.

Bron: De Telegraaf

DOSSIER: De Gouden Kooi (RTL 5)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers