Telekids Boeken organiseert de Junior Schrijfwedstrijd

maandag 18 januari 2016

RTL Telekids en Telekids Boeken organiseren samen met Stichting Lezen & Schrijven 'de Junior Schrijfwedstrijd'. Daarmee willen ze kinderen stimuleren meer te lezen én te schrijven.

De schrijfwedstrijd is bestemd voor basisschoolkinderen. Zij worden vanaf 1 februari 2016 uitgedaagd om een verhaal af te schrijven. Niet zomaar een verhaal, maar één waarvan het begin door zeer populaire en bekende kinderboekenschrijvers is geschreven. De kinderen kunnen daarbij kiezen uit verhalen in drie verschillende leeftijdscategorieën. Op vrijdag 1 april  (geen grapje!) worden de winnaars bekendgemaakt.


Niemand minder dan Vivian den Hollander (bekend van o.a. 'Spekkie & Sproet' en 'De Effies'), Paul van Loon (o.a. 'Dolfje Weerwolfje' en 'Foeksia de Miniheks') en Manon Sikkel ('Elvis Watt', 'Izzy Love') hebben zich verbonden aan de schrijfwedstrijd en schrijven elk het begin van hun eigen boek. Kinderen worden uitgedaagd deze drie verhalen af te schrijven. Een jury, bestaande uit de drie kinderboekenschrijvers en presentatoren Nicolette Kluijver (o.a. 'Expeditie Robinson'), Ruben Nicolai ('Professor Nicolai & Dr. Beckand', 'Beste Kijkers', '5 TEGEN 5') en Guido Spek ('Goede Tijden, Slechte Tijden' en musical 'Hartsvrienden'), kiest de beste drie verhalen uit. Deze verhalen worden daadwerkelijk als eBook uitgegeven.

Een wedstrijd die lezen en schrijven nog leuker maakt!
Het startschot voor de schrijfwedstrijd wordt op maandag 1 februari gegeven tijdens de Nationale Voorleesdagen. Leerkrachten van alle basisscholen wordt gevraagd de kinderen zoveel mogelijk te motiveren om mee te doen, maar de kinderen gaan individueel aan de slag.

Via http://www.juniorschrijfwedstrijd.nl kunnen zowel leerkrachten, kinderen als hun ouders zich aanmelden en de drie onafgemaakte verhalen lezen. Ook vinden ze er tal van nuttige en grappige schrijftips. Ter inspiratie krijgen alle kinderen gratis tien eBooks van Telekids Boeken.
De winnaars van de Junior Schrijfwedstrijd krijgen, naast de roem die een debuterend auteur ten deel valt, een jaarabonnement op Telekids Boeken, een meet & greet voor hun hele klas met hun ‘co-auteur’ (één van de drie schrijvers), en Samsung tablets (Samsung Galaxy Tab E 9.6) voor elk kind in hun klas. 'Met deze wedstrijd laten we zien dat lezen en schrijven niet alleen heel belangrijk is, maar vooral ook heel erg leuk!', aldus H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, oprichter en erevoorzitter van Stichting Lezen & Schrijven.

RTL Telekids en Telekids Boeken organiseren in samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven De Junior Schrijfwedstrijd om lezen en schrijven onder kinderen te stimuleren. Lezen en schrijven maken een belangrijk onderdeel uit van de ontwikkeling van kinderen. De tablet, die inmiddels in het leven van ieder kind is geïntegreerd, wordt door kids vooral ingezet voor gaming en internet, maar kan net zo goed gebruikt worden voor het lezen van eBooks. Door het lezen op een tablet voor kinderen mogelijk te maken wordt lezen (nog) leuker. Als kinderen op jonge leeftijd al actief bezig zijn met lezen en schrijven heeft dat een positieve invloed op lees- en schrijfkwaliteiten op latere leeftijd en daarmee op hun toekomst.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers