'The Passion' krijgt 'TV Monument'

woensdag 17 april 2019
Foto: Evangelische Omroep - © Willem Jan de Bruijn 2018

De negende editie van 'The Passion' krijgt een eigen 'TV Monument'. In het iconische programma van Han Peekel wordt teruggeblikt op de carrières van grote tv-persoonlijkheden en tv-programma's.

Miljoenen Nederlanders hebben 'The Passion' de afgelopen jaren gezien en ook dit jaar staat het programma weer in het middelpunt van de belangstelling.

Han Peekel: 'Sommige televisieprogramma’s – dat zijn er slechts enkele – groeien vanzelf uit tot een waar televisie-monument. Een goed voorbeeld daarvan is 'The Passion'. 'The Passion' vertelt een verhaal aan een breed publiek wat één van de belangrijkste verhalen is waar ons christendom en uiteindelijk ook onze westerse beschaving op is gebaseerd.'

Artiesten & makers
Het 'TV Monument' bestaat uit gesprekken met (oud)artiesten en makers. Ook wordt er teruggeblikt met fragmenten uit eerdere edities en natuurlijk wordt er een tipje van de sluier opgelicht van komende editie. Peekel spreekt in de aflevering met diverse artiesten, waaronder Simone Kleinsma (Maria 2014), Lucas Hamming (Judas 2019), Jeroen van der Boom (Petrus 2015), Edwin Jonker (Jezus 2019), Tommie Christiaan (Jezus 2018) en Syb van der Ploeg (Jezus 2011). Ook interviewt hij EO-directeur Arjan Lock, producent Jacco Doornbos, producent Fleur van Helden, regisseur David Grifhorst en muzikaal leider Eric van Tijn.

Het 'TV Monument' over 'The Passion' is te zien op donderdag 18 april om 16.15 uur op NPO 1 en daarna via npostart.nl.

De negende editie van 'The Passion' is dit jaar te zien en te beluisteren op Witte Donderdag 18 april om 20.30 uur via NPO 1, npostart.nl, NPO 1 Extra (met gebarentolk) en NPO Radio 2 (met audiodiscriptie) en vindt plaats in Dordrecht.

'The Passion' wordt in opdracht van de EO en KRO-NCRV geproduceerd door Mediawater. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Kansfonds, Leger des Heils, Verus, Protestantse Kerk Nederland, Bisdom Rotterdam en Gemeente Dordrecht.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers