Thysa en Wijnand uitgeroepen tot ereburgers van 'Het Spaanse Dorp: Polopos'

vrijdag 30 augustus 2019
Foto: RTL 4 - © RTL 2019

Tijdens de spannende finale van 'Het Spaanse Dorp: Polopos' zijn Thysa en Wijnand vanavond uitgeroepen tot ereburgers van het Zuid-Spaanse dorp. Met een opkomst van 97% brachten bijna alle dorpsbewoners een stem uit op hun favoriete deelnemers.

Aan de Dorpsraad, onder leiding van burgemeester Matías González Braos, de eer om het artistieke koppel te kronen tot ereburgers. Het stel wint daarmee 20.000 euro om te investeren in hun bestaan en bedrijf in het dorp. Samen met de inspanningen van de overige vier deelnemende koppels en families hebben Thysa en Wijnand door hun deelname aan het programma het dorp Polopos nieuw leven ingeblazen en internationaal weer op de kaart gezet.

Kunstroute
De afgelopen maanden hebben Thysa (32) en Wijnand (42) zich als één van de vijf koppels en families met hart en ziel ingezet om een bestaan in Polopos op te bouwen.Ze renoveerden een huis en werkten aan hun droom om hier een kunstenaarsverblijf van te maken. Inmiddels is de eerste kunstroute in Polopos een feit en legt het stel de laatste hand aan Casa 3, een kunsthuis, koffiehuis en gasthuis, gericht op creatieve toeristen en artiesten.

Voor Thysa en Wijnand is de overwinning een bekroning op hun harde werk: 'We hebben de afgelopen maanden ervaren als een allereerste rit in een achtbaan: je kijkt er erg naar uit van tevoren, je hebt geen idee wat je te wachten staat, als je er eenmaal inzit, kun je er niet meer uit, op sommige momenten zou je dat wel willen, maar over de hele rit genomen is het een geweldige ervaring!'

Poloperitos
Burgemeester Matías González Braos is blij dat zijn dorp door het programma 'Het Spaanse Dorp: Polopos' een boost heeft gekregen. 'Door de komst van de vijf families is Polopos opnieuw een levendig dorp geworden met hoop voor de toekomst. De laatste maanden worden er meer huizen verkocht in Polopos en omstreken aan mensen die deel willen uitmaken van onze gemeenschap. De spreuk op de muurschildering van Thysa en Wijnand - 'Het kleine dorp dat de hele wereld herbergt'-  wordt steeds meer werkelijkheid. Laten we hopen dat de stellen zich thuis blijven voelen en dat er op termijn nog een paar kleine Poloperitos bijkomen.'

Ook bij de dorpsbewoners is de komst van de Nederlanders en alle bijkomende aandacht meer dan welkom. Matías is dan ook trots op 'zijn Poloperos': 'Ik heb vooral genoten van de vriendschappen die zijn gesloten in het dorp en de verbroedering tussen de Spanjaarden en de Nederlanders. Het was voor iedereen een mooi avontuur waar we helaas op televisie afscheid van moeten nemen, maar wat in de werkelijkheid hier in Polopos op volle kracht doorgaat.'

Klaar voor de toekomst
De komende tijd gaan de deelnemers onverminderd door met het verbouwen van hun casa's en het opzetten van hun business. Donna en Mark hebben inmiddels de eerste gasten ontvangen voor een sportieve vakantie in hun Stay inn shape en willen dit verder uitbreiden. Limburgers Juani en John maken de komende maanden hun huis verder af tot B&B en hopen dan ook de eerste motortochten door de prachtige omgeving te kunnen organiseren. Ook de familie Rutten heeft hard gewerkt: hun B&B, winkeltje en camperplaats zijn opgestart en voor de toekomst staan de realisatie van hun andere dromen centraal: een wakeboardbaan en een lokale markt. Kirsten en Christiaan hebben hun label Traditions Wine gelanceerd en willen dit de komende tijd verder uitbouwen. Ook het luxeverblijf in Polopos speelt de komende tijd een rol in hun plannen. Thysa en Wijnand genieten van hun overwinning en hopen op korte termijn hun gastenverblijf, koffiebar en galerie te openen.

Geliefd bij de kijker
De belevenissen in 'Het Spaanse Dorp: Polopos' waren vanaf 1 juli 2019 te zien bij RTL 4 en zijn gevolgd door een schare trouwe fans. Gemiddeld keken er elke werkdag om 21.30 uur 655.000 mensen in de doelgroep 6+. Over een eventueel vervolg van het succesvolle programma is nog niets bekend. Het format van 'Het Spaanse Dorp: Polopos' is door RTL in huis ontwikkeld en geproduceerd door Blue Circle.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers