Tien schrapt omstreden 'Masturbate-a-thon'

dinsdag 6 maart 2007

Tien schrapt zijn plannen om de documentaire over de Engelse 'Masturbate-a-thon' uit te zenden. Na alle commotie rond het programma besloot Tien af te zien van de geplande uitzending. De documentaire zal wel beschikbaar zijn op de internetpagina van de zender.

T


ien beschikt over de uitzendrechten van de documentaire van het Britse Channel 4, waarin 2 Amerikaanse seksuologen worden gevolgd tijdens de voorbereidingen van de 'Masturbate-a-thon'. Tijdens de marathon masturberen zoveel mogelijk mannen voor het goede doel, hier aidsbestrijding.

Vrijwel onmiddellijk lag Tien onder vuur. CDA-kamerlid Joop Atsma was niet opgezet met het programma. "Ik heb het idee dat Tien steeds meer de grenzen opzoekt van wat wel of niet kan. En dat ze daar ook steeds overheen gaan. Als het zou kunnen, zou ik dit soort programma's acuut verbieden." Atsma kondigde ook aan dergelijk soort zaken te bespreken met John de Mol, directeur van Tien.

Blijkbaar is John de Mol bezweken voor de kritiek. Later op de dag kwam het bericht dat Tien afziet van de uitzending op 13 maart.

LEES OOK: Britse 'Rukweek' uitgesteld na 'Big Brother'-rel

Bron: Metro.nl

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers