Tijs van den Brink genomineerd voor beste Europese journalist 2018

donderdag 11 oktober 2018

EO-presentator Tijs van den Brink is genomineerd voor de EUROPA PRIX voor de Europese journalist van het jaar 2018. Deze nominatie ontving hij voor zijn rol bij de onderzoekserie 'Tijs en de Ramadan'.

Van de 26 genomineerden is Van den Brink samen met documentairemaker Sinan Can de enige Nederlander die genomineerd is voor de prestigieuze prijs. De uitreiking van de prijs is op 19 oktober.


De motivatie voor de nominatie vanuit de jury luidt als volgt: 'De journalist is buiten zijn of haar comfortzone getreden om een nieuw geluid te laten horen in het publieke debat.' In 'Tijs en de ramadan' heeft Tijs dat volgens de jury gedaan. Van den Brink is dankbaar voor zijn nominatie: 'In ‘Tijs en de ramadan’ heb ik echt iets nieuws gedaan en ben ik ver uit mijn gebruikelijke comfortzone gegaan: ik ben een aantal dagen bij een moslimgezin gaan wonen, om de islamitische wereld in Nederland beter te leren kennen. Tegelijkertijd stond ik in contact met 100 mensen uit een online-panel die met mij meeleefden en mij stuurden. Het was een mooi avontuur. Dat het ook nog beloond wordt met een nominatie, is natuurlijk prachtig!'

Uit verschillende (politieke) hoeken kwam zowel kritiek als lof. Het programma werd omschreven als ontregelend en fascinerend tegelijkertijd.

Van den Brink is elke doordeweekse dag te horen op Radio 1 bij het programma 'Dit Is De Dag' en wekelijks is te zien bij de tv-programma's 'NieuwLicht' en 'Adieu God?'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers