Tom Egbers op reis door Engeland in nieuwe NPO 2-reeks - VIDEO

maandag 27 augustus 2018

Presentator en journalist Tom Egbers gaat in een zesdelige serie voor de NTR op reis door Engeland. Het is het land waar zijn moeder is geboren, waar hij elke zomervakantie op vakantie ging en waar hij van houdt.

Net als zovelen was ook Tom verrast door de Brexit. In hoeverre wijkt Engeland af van het land van zijn jeugd? En kent hij het Engeland van nu eigenlijk wel? Om dit te ontdekken maakt Tom portretten van de bijzondere, soms wat eigenwijze en altijd beleefde inwoners, én leert hij het land van zijn moeder opnieuw kennen.


Onderweg door het prachtige landschap laat Tom zien waar zijn liefde voor het land vandaan komt - gevoed door zijn familiegeschiedenis en herinneringen - maar laat Tom zich vooral ook verrassen door nieuwe ontmoetingen en ervaringen.

Afl. 1 (dinsdag 28 augustus, 21.10 uur op NPO 2): Is this country going to the dogs?
In deze eerste aflevering van 'Toms Engeland' reist Tom Egbers, net als in zijn jeugd, met de ferry naar Dover. De iconische krijtrotsen van Dover benadrukken dat Engeland een eiland is, met een eigen karakter, mores en verhalen. Rondom de Brexit bleken veel Engelsen bang te zijn om die eiland-identiteit te verliezen - aan ongenode immigranten én aan die Europese leiders in Brussel. Take back control! - klonk het dan ook uit vele Engelse kelen.

Terwijl Tom zich meteen weer op zijn gemak voelt in het land van zijn jeugd vragen de Engelsen zich af of zij zich nog thuis voelen in dit verdeelde land. Tom bezoekt ‘The Farminator’, die last heeft van illegale immigranten op zijn land en wil dat alles bij het oude blijft. En ook ontmoet hij Dan Taylor, die op zijn fiets door het land rijdt om juist het voor hem onbekende Engeland te ontdekken. Is this country going to the dogs, zoals de Engelsen zelf graag verzuchten, of valt het allemaal reuze mee?


In de overige afleveringen:

Afl. 2 (4 sep): Old fabric and new patterns
Afl. 3 (11 sep): Pride, prejudice and poverty
Afl. 4 (18 sep): Never ruin a good story with facts
Afl. 5 (25 sep): How to lose gracefully
Afl. 6 (2 okt): The voice of the future

'Toms Engeland', dinsdag 28 augustus om 21.10 uur op NPO 2. Daarna vijf dinsdagen om 20.30 uur op NPO 2.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers