'Travel with a Goat': wat zou jij doen, slachten of niet?

donderdag 28 maart 2019

Wat zou jij doen? Als je een dier hebt leren kennen en jij moet beslissen of dit dier wordt geslacht of niet? In de vijfdelige serie 'Travel with a Goat' reizen internationale influencers, waaronder de Nederlandse acteur en presentator Niels Oosthoek, door een land waar ze nooit eerder zijn geweest.

Terwijl ze van A naar B reizen, nemen ze een dier uit een veestapel onder hun hoede dat uiteindelijk bestemd is voor de slacht én voor consumptie. Na drie dagen komt de dag des oordeels: kunnen ze hun reisgenoot laten slachten of spreken ze eensgezind een veto uit om het te laten leven?

Deze reis is een confronterend psychologisch spel, want de meeste deelnemers zetten maar al te graag dagelijks vlees op hun menu. Daarnaast geeft de serie stof tot nadenken over vleesconsumptie en voedselverspilling.

Deel 1 - De geit (uitzending 29 maart 2019)
De populaire Spaanse influencer Abraham ofwel ‘Cheeto Senior’ heeft meer dan 1 miljoen volgers op Twitter. Samen met Sophie, de winnares van The Great British Bake Off reist hij dwars door Kenia om een schaap naar zijn bestemming te brengen: de slager. Of besluiten Sophie en Abraham samen om hun schaap langer te laten leven?

'Travel with a Goat', vanaf 29 maart op vrijdag om 20.25 uur bij de EO op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers