'Trippers' is het vervolg op 'Spuiten en Slikken Op Reis'

dinsdag 4 april 2017

Jan Versteegh, Tim Hofman, Geraldine Kemper en Linda Hakeboom maken voor het nieuwe BNN-programma 'Trippers' indrukwekkende reisverhalen over alles wat jongeren in het buitenland bezighoudt.

Naast indringende en soms schokkende reportages over seks en drugs duiken de presentatoren in de levensstijlen en subculturen van hun leeftijdsgenoten over de hele wereld. Het programma is het vervolg op het succesvolle 'Spuiten en Slikken op Reis' en is in de afgelopen jaren met de verdieping in levensstijlen en subculturen in het buitenland steeds verder van het moederschip Spuiten en Slikken afgeraakt.


Het werd daarom tijd voor een nieuwe internationale titel; 'Trippers'.

In de eerste aflevering reist Tim naar Kenia, waar aan de randen van Nairobi een bizarre ontwikkeling plaatsvindt. Op de tonnen vuilnis die de stad dagelijks produceert is een samenleving ontstaan waar tienduizenden mensen dagelijks moeten zien te overleven. In dit apocalyptische decor is iedereen op zoek naar eetbaar afval en verkoopbare spullen. Iedere nieuwe vuilniswagen wordt belaagd door de bewoners van de Dandora Dumpsite, maar er is een strikte hiërarchie. De machtigste bende mag als eerste het afval doorzoeken, de aan lijmsnuiven-verslaafde minderjarigen zijn als laatste aan de beurt. Hier geldt het recht van de sterkste, de politie komt er zelden en al helemaal niet ’s nachts. Meisjes en vrouwen worden er aan de lopende band verkracht. Niet zo gek dat Tim het beschrijft als ‘de hel op aarde’. Tussen alle ellende is er toch ook nog hoop; jonge jongens die tegen alle verwachtingen in toch nog iets van hun leven weten te maken op deze ziekmakende vuilnisbelt.

Ook Geraldine, Jan en Linda reizen de hele wereld over om te zien hoe er in andere culturen met seks en liefde wordt omgegaan, wordt geleefd en wordt gefeest. Geraldine is in de Verenigde Staten en volgt het reizende circusbestaan van de rodeo: jongeren die dag in dag uit op de rug van een wilde stier of hengst springen en hun leven op het spel zetten voor een paar dollar en respect van het publiek. Geraldine reist met ze mee en ziet de gevaren en verleidingen van het cowboybestaan wat met al z’n romantiek ook woest aantrekkelijk is.

Jan is in China, waar oude tradities in stand worden gehouden en nieuwe levensstijlen worden omarmd. Hij ziet hoe jochies van nog geen zeven jaar oud van huis worden weggehaald om op een school met veertigduizend andere talentjes te worden opgeleid tot de nieuwe Jackie Chan. Elke dag om half zes op om je lichaam te trainen en de pijn te verbijten in de hoop die ene droom te bereiken; de roem van het witte doek. Ook is hij bij de super-superrijke Chinezen: jongens en meisjes die dankzij de miljarden van pappie niet weten wat ze met hun geld aan moeten en dus de ene auto na de andere kopen om lekker mee door Hong Kong te racen.

Linda reist naar Japan. Een land waar mannen een grote voorkeur voor jonge, kinderachtige meisjes hebben ontwikkeld. Dit fenomeen wordt Lollicon genoemd. Je ziet het terug in strips, in de verkoop van seksueel getinte poppen waar volwassen jongens en mannen mee spelen en in populaire games waarin sperma op kleine meisjes wordt geschoten.

'Trippers', vanaf 24 april elke maandag om 21.45 uur bij BNN op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers